ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα σύγκρουση ιατρών-ΟΚΥπΥ για επέκταση του ωραρίου των απογευματινών Εξωτερικών Ιατρείων - «Μη αποδεκτές συμφωνίες»

Νέα σύγκρουση ιατρών-ΟΚΥπΥ για επέκταση του ωραρίου των απογευματινών Εξωτερικών Ιατρείων - «Μη αποδεκτές συμφωνίες»

Την έντονη αντίδραση του Κλάδου Ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ πυροδότησε η συμφωνία μεταξύ Υπουργείου Υγείας και ΟΚΥπΥ για επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των απογευματινών Εξωτερικών Ιατρείων.

Όπως διαμηνύουν, οι συμφωνίες χωρίς τη συμμετοχή των οργανωμένων εκπροσώπων των ιατρών δεν είναι αποδεκτές.

Σε ανακοίνωση του Κλάδου Ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ αναφέρεται ότι «δυστυχώς για ακόμη μία φορά οι ιατροί των κρατικών νοσηλευτηρίων ενημερώνονται από τα ΜΜΕ για αποφάσεις που λαμβάνονται στην απουσία τους ενώ τους επηρεάζουν άμεσα και θα κληθούν οι ίδιοι να εφαρμόσουν».

Τελευταίο παράδειγμα, προσθέτει ο Κλάδος, αποτελεί η σύσκεψη υπό την Υπουργό Υγείας και οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί για επέκταση των ωρών και ημερών λειτουργίας των απογευματινών εξωτερικών ιατρείων ειδικών ιατρών στα δημόσια νοσηλευτήρια.

«Ο Κλάδος μας ουδέποτε αρνήθηκε να εξυπηρετήσει του ασθενείς είτε κατά τις πρωινές είτε κατά τις απογευματινές ώρες και πάντα εκφράζουμε την προθυμία μας για να συμβάλουμε εποικοδομητικά στις όποιες προσπάθειες γίνονται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών», υπογραμμίζει ο Κλάδος τονίζοντας ότι «αυτό όμως δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως λευκή επιταγή από κάποιους για να ενεργούν και να λαμβάνουν αποφάσεις εκ μέρους μας και στην απουσία των συνδικαλιστικών φορέων».

«Σημειώνεται ότι η εφαρμογή του ‘πιλοτικού προγράμματος’ μέσω του οποίου μειώθηκαν οι λίστες αναμονής ήταν πρωτοβουλία του Κλάδου και έχει επιφέρει σημαντικά οικονομικά έσοδα στον ΟΚΥπΥ παρά την αρχική άρνηση και ενδοιασμούς του Οργανισμού για την εφαρμογή του», επισημαίνει.

Ταυτόχρονα, ο Κλάδος Ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ εκφράζει την απογοήτευσή του για την αναθεωρημένη συμφωνία αποζημίωσης μεταξύ ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ για τις υπηρεσίες που προσφέρει ο ΟΚΥπΥ εντός ΓεΣΥ και την άρνηση του Οργανισμού να συμπεριλάβει στη διαπραγματευτική του ομάδα εκπροσώπους των ιατρών που εργάζονται στα δημόσια νοσηλευτήρια.

«Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή μας στις διαπραγματεύσεις με τον ΟΑΥ ως ενεργοί ιατροί με πολύχρονη παρουσία στα νοσηλευτήρια και καθημερινή επαφή με τους ασθενείς και γενικότερα στο σύστημα υγείας, θα ήταν ιδιαίτερα σημαντική και επωφελής για τον Οργανισμό», υποδεικνύει ο Κλάδος.

«Οι πιο πάνω αναφορές μας, οι οποίες είναι μέρος ενός μακρύτερου καταλόγου παρόμοιων ενεργειών, μας αναγκάζουν ως Κλάδος Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών να δηλώσουμε ότι καμία απόφαση που λαμβάνεται ερήμην μας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, ενώ παράλληλα δηλώνουμε για ακόμη μία φορά, την ειλικρινή μας πρόθεση να συμμετάσχουμε με εποικοδομητική διάθεση στην διαμόρφωση αποφάσεων προς όφελος της δημόσιας υγείας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Κλάδος Ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top