ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών έξω από σχολείο στη Λευκωσία - Πληροφορία ότι έβλεπε εκπαιδευτικός - Τι απαντά το Υπ.Παιδείας - Bίντεο

Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών έξω από σχολείο στη Λευκωσία - Πληροφορία ότι έβλεπε εκπαιδευτικός - Τι απαντά το Υπ.Παιδείας - Bίντεο

Καβγάς μεταξύ μαθητριών κατέληξε σε άγριο ξυλοδαρμό έξω ακριβώς από Γυμνάσιο της Λευκωσίας, την ώρα που το κουδούνι χτύπησε για να σχολάσουν.

Σε βίντεο που κυκλοφορεί απεικονίζονται μαθητές να παρακολουθούν με απάθεια και να κινηματογραφούν το περιστατικό χωρίς να παρεμβαίνουν για να το σταματήσουν.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, κ.Λοϊζο Κωνσταντίνου, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι», υπήρξε πληροφορία ότι στο σημείο υπήρχαν καθηγητές οι οποίοι παρακολούθησαν το περιστατικό χωρίς να πράξουν οτιδήποτε ώστε να λήξη η συμπλοκή. Η πληροφορία προέρχεται από γονείς αλλά δεν επιβεβαιώνεται μέσα από το βίντεο, στο οποίο φαίνονται μόνο οι μαθητές.

Από την άλλη ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης κ.Κυπριανος Λούης τόνισε ότι πρόκειται για
«Μεμονωμένο συμβάν σε ένα σχολείο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά». Εν συνεχεία ανέφερε ότι «Έχει διερευνηθεί το περιστατικό. Έχουμε την έκθεση γεγονότων από την Διευθύντρια. Δεν διαφαίνεται μέσα από την έκθεση εάν παρευρίσκονταν κοντά εκπαιδευτικοί. Φαίνεται ότι οι μαθητές που ήταν εκεί θα έπρεπε να ενεργήσουν για να σταματήσουν την συμπλοκή αυτή».

Σε ερώτηση εάν είναι στις αρμοδιότητες των καθηγητών να παρεμβαίνουν σε τέτοια περιστατικά η απάντησε ήταν «Εκτός σχολικού χώρου όχι δεν είναι στις αρμοδιότητες» , συμπληρώνοντας ότι «Οι εκπαιδευτικοί μας έχουν την ευαισθησία και αλίμονο να έβλεπαν συμβάν και να μην παρενέβαιναν».

Στην άλλη πλευρά ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ κ.Δημήτρης Ταλιαδώρος, ανέφερε χαρακτηριστικά «Δεν πιστεύω ότι υπήρχαν συνάδελφοι και δεν επενέβησαν για να βοηθήσουν». Εν συνεχεία τόνισε ότι το συγκεκριμένο σχολείο είναι ιδιαίτερο λόγω της πολυμορφικότητας των μαθητών. Ενώ πρόσθεσε ότι «Σε διάφορα σχολεία υπάρχουν παιδιά με διάφορα ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την δική τους ζωή και των άλλων παιδιών», θέλοντας να αναδείξει την ανάγκη για επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος με ειδική στήριξη παιδιών που αντιμετωπίζουν τέτοιες συμπεριφορές και προβλήματα.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top