Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργός Εμπορίου: Απορρίπτει όσα του καταλογίζει ο ΠΑΣΥΛΕ για e-kalathi

Υπουργός Εμπορίου: Απορρίπτει όσα του καταλογίζει ο ΠΑΣΥΛΕ για e-kalathi

O Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου, σε γραπτή του δήλωση, απορρίπτει κατηγορηματικά τα όποια υπονοούμενα αφήνονται για το πρόσωπό του και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας στη σημερινή ανακοίνωση του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου (ΠΑΣΥΛΕ) ιδιαίτερα, όπως αναφέρει, όσον αφορά στην κατ’ ισχυρισμό παρέμβαση του Υπουργείου σε έναν ανεξάρτητο θεσμό, όπως είναι η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού.

Στην ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΥΛΕ είχε εκφράσει δυσαρέσκεια σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού για το e-kalathi, ενώ είχε εκφράσει προβληματισμό για την αλλαγή της θέσης της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) μετά τη συνάντησή της με τον Υπουργό.

Ο Υπουργός αναφέρει ότι θεωρεί άδικο να κατηγορείται ότι δεν εγκύπτει στα προβλήματα των καταναλωτών και των επιχειρήσεων. Σημειώνει ότι από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, πρώτο του μέλημα και έγνοια υπήρξε η κατάρτιση στρατηγικής για την εισαγωγή φτηνής ενέργειας, με σκοπό οι επιχειρήσεις να μειώσουν σημαντικά το υψηλό κόστος λειτουργίας τους και οι καταναλωτές να έχουν ουσιαστική μείωση στους λογαριασμούς ηλεκτρισμού.

«Με καθαρά ανθρωποκεντρική προσέγγιση λοιπόν, στο Υπουργείο επεξεργαζόμαστε συνεχώς επιμέρους μέτρα για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας, το οποίο λόγω της ακρίβειας κλονίζεται», αναφέρει.

Σημειώνει ότι το Υπουργείο προωθεί, μεταξύ άλλων, και τη δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας σύγκρισης τιμών προϊόντων «e-kalathi».

«Η διαφάνεια τιμών και το δικαίωμα σύγκρισης και επιλογής προϊόντων μέσα από το "e-kalathi" δεν θα λειτουργήσει ως εργαλείο για αντιμετώπιση του πληθωρισμού, αλλά τουλάχιστον οι καταναλωτές θα μπορούν να επιλέγουν εύκολα και γρήγορα, ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες», τονίζει.

Προσθέτει ότι η ετοιμασία του νέου Σχεδίου Χορηγιών «Φωτοβολταϊκά για Όλους», καθώς και του νομοσχεδίου για καθορισμό ανώτατης τιμής στο νερό σε χώρους όπου δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός, είναι ακόμα μια ένδειξη των προσπαθειών του Υπουργείου για στήριξη των καταναλωτών.

Αναφέρει τέλος ότι και το μέτρο του μειωμένου ΦΠΑ που έχουν εισαγάγει μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών, επίσης έδωσε ανάσες στα νοικοκυριά, κυρίως σε οικογένειες με μικρά παιδιά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Επίσκεψη του ΠτΔ στην περιοχή «Οικία της Μαρίας» στον Αγιο Δομέτιο - Συζήτησε με κατοίκους και έλαβε ενημέρωση

Φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα: Οι τιμές και τα είδη που προτιμούν οι Κύπριοι - Γιατί αξίζει να το προτιμήσεις από το τεχνητό - Δείτε εικόνες

Τμ.Μετεωρολογίας: Χαμηλές θερμοκρασίες - Τι περιλαμβάνει το καιρικό «μενού»

ΠαραTHEMA: Η έκπληξη απο τον Χατζηζαχαρία και το… ανακάτωμα του ππαλουζέ απο την Ευαγγέλου

Μας «απειλούν» τα κουνούπια και τον χειμώνα - Η θερμοκρασία «σταθμός», οι εστίες μόλυνσης και οι τρόποι προστασίας

Σάντος: Ανθρωπιστικό θέμα οι αγνοούμενοι, υπέρ Επιτροπής Αλήθειας - Όσα ανάφερε για το ΚυπριακόΠτΔ: Επισκέφθηκε το αμερικανικό πολεμικό «Mount Whitney» - «Οι σχέσεις μας βρίσκονται όσο ψηλά όσο ποτέ προηγουμένως»

ΠτΔ: Επισκέφθηκε το αμερικανικό πολεμικό «Mount Whitney» - «Οι σχέσεις μας βρίσκονται όσο ψηλά όσο ποτέ προηγουμένως»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα, πλοίο του 6ου αμερικανικού στόλου που βρίσκεται ελλιμενισμένο στη Λάρνακα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top