ΔΙΕΘΝΗ

Πακέτο στήριξης 127 εκατ. ευρώ στην Τυνησία με επίκεντρο τη μετανάστευση από Κομισιόν

Πακέτο στήριξης 127 εκατ. ευρώ στην Τυνησία με επίκεντρο τη μετανάστευση από Κομισιόν

Με σύνολο 127 εκατομμύρια ευρώ προχωρά η Κομισιόν στη στήριξη της Τυνησίας για εφαρμογή των όσων καταγράφονται στο μνημόνιο συναντίληψης για τις σχέσεις με τη χώρα, με πάνω από το μισό των κονδυλίων να αφορά τη στήριξη της Τυνησίας για διαχείριση της μετανάστευσης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Ειδικότερα, το πακέτο περιλαμβάνει 60 εκατομμύρια ευρώ δημοσιονομικής στήριξης για την Τυνησία, καθώς και επιχειρησιακή στήριξη για τη διαχείριση της μετανάστευσης ύψους 67 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αναμένεται να εκταμιευθούν τις επόμενες ημέρες.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η στήριξη στην Τυνησία (βάσει τη μνημονίου που υπογράφηκε με τη στήριξη Ιταλίας και Κάτω Χωρών) ενισχύει παράλληλα και την εφαρμογή των δέκα σημείων που ανακοίνωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την Κυριακή για διαχείριση της κατάστασης στη Λαμπεντούζα.

Η ανακοίνωση από την Κομισιόν της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν την Πέμπτη ο Επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης Όλιβερ Βαρχέλι και ο Τυνήσιος Υπουργός Εξωτερικών Ναμπίλ Αμμάρ, για την πορεία υλοποίησης του μνημονίου συναντίληψης και των δράσεων προτεραιότητας που έχουν συμφωνηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, ΕΕ και Τυνησία θα δώσουν προτεραιότητα σε δράσεις που αφορούν τη μετανάστευση, όπως την καταστολή των δικτύων διακινητών και την ενίσχυση της βοήθειας της ΕΕ στις δυνατότητες των αρχών επιβολής του νόμου της Τυνησίας. Παράλληλα αναλαμβάνονται δράσεις για στήριξη των διαδικασιών εκούσιας επιστροφής και επανένταξης μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους.

Ταυτόχρονα, σημειώνεται, προωθείται η υλοποίηση των σχεδιασμών που προωθεί η Κομισιόν για αντιμετώπιση της κατάστασης στη Λαμπεντούζα, μεταξύ άλλων και μέσω της παροχής ακόμα 105 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση σκαφών έρευνας και διάσωσης, οχημάτων και άλλου εξοπλισμού για την ακτοφυλακή και το ναυτικό της Τυνησίας, καθώς και για την προστασία των μεταναστών στην Τυνησία σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHRC), και για την επιστροφή και την επανένταξη από την Τυνησία στις χώρες προέλευσης, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Προβλέπεται επίσης η παροχή νέων σκαφών, θερμικών καμερών και άλλης επιχειρησιακής βοήθειας, σε συνδυασμό με την απαραίτητη εκπαίδευση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top