Ερντογάν για Μενέντεζ: «Ευκαιρία για εμάς να επιταχύνουμε τη διαδικασία για τα F-16»

Ερντογάν για Μενέντεζ: «Ευκαιρία για εμάς να επιταχύνουμε τη διαδικασία για τα F-16»

Για τις δικαστικές περιπέτειες του Μπομπ Μενέντεζ, μίλησε ο Ταγίπ Ερντογάν στους Τούρκους δημοσιογράφους, κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν. Ο Τούρκος πρόεδρος παραδέχτηκε πως η κατάσταση που διαμορφώνεται αποτελεί ευκαιρία για τη χώρα του ώστε να «τρέξει» το θέμα των F-16 με τις ΗΠΑ.

«Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματά μας όσον αφορά τα F-16 ήταν οι δραστηριότητες του Αμερικανού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ εναντίον της χώρας μας. Ως εκ τούτου, ο Υπουργός Εξωτερικών μας Χακάν Φιντάν παρακολουθεί, πλέον, στενά αυτή τη διαδικασία. Πριν απο 3-4 μέρες, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και ο Φιντάν συναντήθηκαν στην Αμερική. Οι συνομιλίες αυτές συνεχίζονται ακόμη. Αλλά τώρα, θα ήταν ωφέλιμο να μετατρέψουμε αυτή την κατάσταση σε ευκαιρία και να συναντηθούμε ξανά μαζί του» είπε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Με αυτόν τον τρόπο, ίσως έχουμε την ευκαιρία να επιταχύνουμε τη διαδικασία σχετικά με τα F-16. Όχι μόνο για το F-16, αλλά και για όλα τα άλλα θέματα, ο Μενέντεζ και όσοι έχουν τη δική του νοοτροπία, παρεμποδίζουν τις δραστηριότητές μας. Η αποχώρηση του Μενέντεζ μας δίνει ένα πλεονέκτημα, αλλά το θέμα των F-16 δεν είναι ένα θέμα που εξαρτάται μόνο από τον Μενέντεζ. Περιμένουμε τώρα μια ξεκάθαρη απάντηση από τις ΗΠΑ για το θέμα αυτό. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε το θετικό αποτέλεσμα που περιμένουμε χωρίς μεγάλη καθυστέρηση. Ακόμα και αυτό το θέμα μας δείχνει πόσο σημαντικό είναι να είμαστε μια αυτάρκης χώρα όσον αφορά την αμυντική βιομηχανία» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE