ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Παπαδόπουλος για υπερωρίες: «Ήταν ένα λάθος και αναγνωρίστηκε – Δεν ήταν πολιτική απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας»

Β. Παπαδόπουλος για υπερωρίες: «Ήταν ένα λάθος και αναγνωρίστηκε – Δεν ήταν πολιτική απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας»

Τη θέση ότι ήταν ένα λάθος που αναγνωρίστηκε, εξέφρασε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σε σχέση με το θέμα που προέκυψε για τις υπερωρίες της τέως Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Δόξας Κωμοδρόμου, ξεκαθαρίζοντας πως η εν λόγω απόφαση δεν ήταν πολιτική.

Σε δηλώσεις του στον Alpha ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι «η Προεδρία της Δημοκρατίας είναι ένας πολύ μεγάλος Οργανισμός και δεν σημαίνει ότι όσοι έχουν αποσπαστεί εδώ είναι στα τέσσερα-πέντε γραφεία που είναι γύρω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ασκούν την καθημερινή πολιτική μαζί με τον Πρόεδρο».

Σχολιάζοντας σχετικές αναφορές υπέδειξε ότι «η προηγούμενη Κυβέρνηση, στην ίδια παρόμοια περίπτωση με τον κ. Ιωσήφ, αποφάσισε με Υπουργική απόφαση να συμπληρώνει το επιπρόσθετο ποσό που θα έφτανε το ύψος του μισθού της θέσης που υπηρετούσε. Ο Γενικός Ελεγκτής για αυτό διαφωνούσε, όπως και στην περίπτωση της κ. Κωμοδρόμου», υπογραμμίζοντας πως «η κ. Κωμοδρόμου παρέμεινε με τον μισθό και τις συνθήκες που είχε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου».

«Κάπου εκεί έγινε και το λάθος. Δηλαδή, επειδή παρέμεινε με αυτό το καθεστώς, θεωρήθηκε σωστό, όχι με πολιτική απόφαση είτε του Προέδρου της Δημοκρατίας είτε οποιουδήποτε άλλου, από την Δημόσια Υπηρεσία ότι δικαιούται κάποιες υπερωριακές καλύψεις, καθότι εργαζόταν σε μία θέση που ήταν και πολύ απαιτητική. Έγινε ένα λάθος, αναγνωρίστηκε», τόνισε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Αυτό το λάθος όταν αναγνωρίστηκε, αποσύρθηκε και νομίζω πως με τη χθεσινή παραίτηση της κ. Κωμοδρόμου αναλήφθηκε και η πολιτική ευθύνη, αν θέλετε», συνέχισε υποδεικνύοντας ότι «η απόφαση για υπερωρίες ήταν από την Διοίκηση της Προεδρίας, όχι πολιτική απόφαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ασχολείται με αυτά τα πράγματα».

Την ίδια ώρα ο κ. Παπαδόπουλος υπέδειξε ότι «δεν έχουν ζημιώσει τα δημόσια ταμεία. Ακόμη και με τις υπερωρίες που δόθηκαν και θα ανακτηθούν, δεν έφτανε καν τον μισθό που θα έπρεπε να λαμβάνει ως Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος», σημειώνοντας πως «αντιλαμβάνομαι την πρόκληση από τα δικαιολογητικά που χρησιμοποιήθηκαν. Αντιλαμβάνομαι και για αυτό η κ. Κωμοδρόμου ανέλαβε την ευθύνη και παραιτήθηκε».

«Έχει αναληφθεί η πολιτική ευθύνη, πρώτα πρώτα με την απόσυρση του αιτήματος και την αναγνώριση του λάθους, έχει αναληφθεί και πολιτική ευθύνη από την ίδια την κ. Κωμοδρόμου με την παραίτησή της», κατέληξε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις στο βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top