Κάτι πάει «χ» στην παγκόσμια αγορά τροφίμων - «Οι άνθρωποι καταναλώνουν λιγότερο, ή τρώνε λιγότερο, ή σπαταλούν λιγότερο»

Κάτι πάει «χ» στην παγκόσμια αγορά τροφίμων - «Οι άνθρωποι καταναλώνουν λιγότερο, ή τρώνε λιγότερο, ή σπαταλούν λιγότερο»

Η συνολική ποσότητα τροφίμων και ποτών που πωλούνται παγκοσμίως μειώνεται από την αρχή της χρονιάς, σημειώνει η Nestle, σε μία δήλωση που υπογραμμίζει την πρόκληση για τον κλάδο.

«Οι άνθρωποι καταναλώνουν λιγότερο, ή τρώνε λιγότερο, ή σπαταλούν λιγότερο, ή τρώνε περισσότερο έξω από το σπίτι», δήλωσε ο απερχόμενος Οικονομικός Διευθυντής Francois-Xavier Roger, κατά τη διάρκεια διάσκεψης στο Bernstein. «Δεν νομίζω ότι θα διαρκέσει».

Οπως θυμίζει το Bloomberg, οι μεγάλες εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων ενίσχυσαν τις πωλήσεις τους μέσω απότομων αυξήσεων τιμών τα τελευταία τρίμηνα. Η Nestle δεν έχει αυξήσει πολύ τις τιμές από τις αρχές Απριλίου, είπε ο Roger.

Οι καταναλωτές στις ΗΠΑ ήταν ανθεκτικοί, αλλά το τέλος των επιδοτήσεων και της αποταμίευσης από την εποχή της Covid αρχίζει να επηρεάζει την κατανάλωση, είπε ο CFO. Οι δραστηριότητες της Nestle στην Κίνα δεν έχουν ανακάμψει τόσο γρήγορα όσο περίμενε η εταιρεία.

Πρόσθεσε ότι η Nestle είναι πιο αισιόδοξη για την Ευρώπη, ενώ τον περασμένο χειμώνα ανησυχούσε για την πρόσβαση αυτής της αγοράς στην ενέργεια.

Οι μετοχές της Nestle υποχώρησαν έως και 1% σήμερα Πέμπτη. Έχουν πέσει περίπου 4% φέτος.

Η ελβετική εταιρεία κατασκευάζει τρόφιμα που κυμαίνονται από τα KitKats έως κύβους μαγειρικής Maggi και έχει αναδιαμορφώσει το χαρτοφυλάκιο τροφίμων της καθώς εξακολουθεί να είναι αισιόδοξη ότι οι καταναλωτές θα θέλουν να τρώνε πιο υγιεινά προϊόντα.

Η Nestle ανακοίνωσε τον στόχο της για αύξηση των πωλήσεων των πιο υγιεινών προϊόντων της κατά 27 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030. Εάν το επιτύχει, το ποσό θα είναι περίπου 50% περισσότερο από το επίπεδο του 2022.

Πηγή: euro2day.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Σιωπή πριν από την κάλπη, αλλά η εσωκομματική ένταση παραμένει- H παρέμβαση Καρούσου και οι διαφορετικές προσεγγίσεις Αβέρωφ και Παμπορίδη

ΔΗΣΥ: Σιωπή πριν από την κάλπη, αλλά η εσωκομματική ένταση παραμένει- H παρέμβαση Καρούσου και οι διαφορετικές προσεγγίσεις Αβέρωφ και Παμπορίδη

Σε μια περίοδο, κατά την οποία ο Δημοκρατικός Συναγερμός καλείται να διαχειριστεί τις εσωτερικές του διαφορές και να προετοιμαστεί για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, η ηγεσία του κόμματος, επιλέγει να περιορίσει τις δημόσιες αντιπαραθέσεις. Η απόφαση να μην τοποθετούνται τα στελέχη για τα εσωκομματικά ζητήματα, τουλάχιστον μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές και δημόσιες αναρτήσεις, δείχνει την προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, πριν από την κάλπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE