ΕΛΛΑΔΑ

Άκαρπες οι έρευνες για τον πιλότο του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη Βόρεια Εύβοια

Άκαρπες οι έρευνες για τον πιλότο του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη Βόρεια Εύβοια

Χωρίς αποτέλεσμα παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου του ελικοπτέρου το οποίο κατέπεσε την Πέμπτη στα ανοιχτά του Αχλαδίου στη βόρεια Εύβοια.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή -με χαμηλή ορατότητα και θολή ατμόσφαιρα- έκαναν δύσκολο το έργο των μονάδων έρευνας, έργο που θα γίνει πιο δύσκολο όταν πέσει το σκοτάδι.

Ο πιλότος είχε ξεκινήσει από τις Αφίδνες για τον Βόλο με στάση στο Μαντούδι, με ελικόπτερο Augusta A-109, πολιτικού τύπου, όταν μετά τις 10:00, χάθηκε η επαφή με τα ραντάρ.

Αυτόπτες ανέφεραν ότι το ελικόπτερο είχε πέσει 300 μέτρα από την ακτή και, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα βυθίστηκε μέσα σε 1,5 λεπτό. Άλλες μαρτυρίες μιλούν για πτήση σε πολύ χαμηλό ύψος και έναν ήχο που ακούστηκε πριν από την πρόσκρουση στη θάλασσα.

Ο πιλότος είχε μεγάλη εμπειρία πτήσεων στην Πολεμική Αεροπορία, όπου πετούσε με Huey, αλλά και την πολιτική αεροπορία.

Στο σημείο μετέβη Super Puma από την 111 Πτέρυγα Μάχης της ΠΑ. Επιπλέον, ξεκίνησαν έρευνες τεσσάρων πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος καθώς και ιδιωτικών σκαφών στη θαλάσσια περιοχή, όπου έπνεαν άνεμοι 4 μποφόρ. Επί τόπου έφτασε και μονάδα υποβρυχίων αποστολών (ΜΥΑ).

Μαρτυρία: Πετούσε πολύ χαμηλά μέσα σε δυνατή βροχή

Λίγο πριν από την πτώση του το ελικόπτερο πετούσε πολύ χαμηλά, είπε αυτόπτης μάρτυρας.

«Ήταν πολύ κοντά στο σπίτι μου, ένα κίτρινο ελικόπτερο που πετούσε πολύ χαμηλά και έκανε μανούβρες. Μετά έστριψε ξαφνικά αριστερά και άκουσα ένα μπαμ, άκουσα την έκρηξη, εκείνη την ώρα έριχνε καρέκλες» είπε ο μάρτυρας.

Σύμφωνα με άλλον αυτόπτη μάρτυρα, το ελικόπτερο, ενώ ήταν στον αέρα, άρχισε να παίρνει περίεργη κλίση, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκε ένας ισχυρός κρότος.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top