ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εύσημα από ESM για κυπριακή οικονομία - «Αξιοσημείωτες προσπάθειες από τις κυβερνήσεις και τον λαό»

Εύσημα από ESM για κυπριακή οικονομία - «Αξιοσημείωτες προσπάθειες από τις κυβερνήσεις και τον λαό»

Η Κύπρος έχει επιτύχει ένα νέο ορόσημο, που έχει πλέον αξιολογηθεί ως επενδυτική βαθμίδα από όλους τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης, έγραψε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) στο twitter (X).

«Καταβλήθηκαν αξιοσημείωτες προσπάθειες από τις κυβερνήσεις και τον λαό της Κύπρου την τελευταία δεκαετία για την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών, προς μια πιο βιώσιμη οικονομία. Πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που ξεκίνησαν πριν από μια δεκαετία, ώστε η οικονομία να γίνει ακόμη πιο εύρωστη», τονίζει ο ESM.

Υπενθυμίζεται ότι, σε επενδυτική κατηγορία έθεσε ο οίκος Moody's την κυπριακή οικονομία, την οποία αναβάθμισε, κατά δύο βαθμίδες, στο Baa2, από Ba1, διαφοροποιώντας παράλληλα τις προοπτικές της σε σταθερές, από θετικές.

Παράλληλα, στο BBB (high), από BBB, με σταθερή τάση (προοπτικές), αναβάθμισε τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας ο οίκος DBRS Ratings GmbH (DBRS Morningstar), ο οποίος πλέον διατηρεί μια βαθμίδα υψηλότερη (τρίτη βαθμίδα) την αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας από τους υπόλοιπους τρεις οίκους μεγάλους οίκους, Moody's, Fitch, Standard and Poor's.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top