ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε στάση εργασίας κατεβαίνουν οι ναυαγοσώστες - Τι ζητούν

Σε στάση εργασίας κατεβαίνουν οι ναυαγοσώστες - Τι ζητούν

Δίωρη στάση εργασίας, τη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2023, από τις 10:00 έως τις 12:00, ανακοίνωσε το Κλαδικό Συμβούλιο Ναυαγοσωστών της Παγκύπριας Συντεχνίας Ισότητα, απαιτώντας «μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας».

Οι λόγοι της στάσης εργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλαδικού Συμβουλίου Ναυαγοσωστών, είναι «η παράνομη πρακτική του τερματισμού των συμβάσεων αορίστου χρόνου και η ανανέωσή τους κάθε χρόνο, όπως αναφέρεται λεπτομερώς στην πρόσφατη επιστολή μας προς το Υπουργείο Εσωτερικών».

Επίσης, το Κλαδικό Συμβούλιο Ναυαγοσωστών ζητεί την τοποθέτηση επόπτη Ναυαγοσώστη και «την απομάκρυνση των υφιστάμενων μη καταρτισμένων ατόμων από θέσεις ευθύνης».

Τέλος, καλεί όλους τους ναυαγοσώστες να συμμετάσχουν μαζικά στη στάση εργασίας για να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους, όπως αναφέρει.

Εξάλλου, δίωρη στάση εργασίας εξήγγειλε και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ, κάνοντας λόγο για απαξιωτική στάση απέναντι στους ναυαγοσώστες και την Συντεχνία και υποδεικνύοντας πως «η άρνηση της Επαρχιακής Διοίκησης για διάλογο μας αναγκάζει να αντιδράσουμε δυναμικά».

Αφού αναφέρει ότι «με επιστολές μας 29 Μαΐου 2023 και 22 Σεπτεμβρίου 2023 προειδοποιούσαμε ότι η εφαρμογή του Σχεδίου 'Σαλαμίς' για την ασφαλή λειτουργία των παραλιών κατά τους χειμερινούς μήνες προϋποθέτει την αύξηση του αριθμού των ναυαγοσωστών που είναι σε 12μηνη απασχόληση», σημειώνοντας πως «δυστυχώς παρά τις προσπάθειες μας δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση, καμιά διάθεση για συζήτηση εκ μέρους της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας γεγονός θλιβερό από την μια και επικίνδυνο από την άλλη για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις προκαθορισμένες οργανωμένες παραλίες κατά τους χειμερινούς μήνες».

«Καταληκτικά και αφού εξαντλήσαμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε για συζήτηση και επίλυση των σοβαρών θεμάτων που αντιμετωπίζει ο Κλάδος των Ναυαγοσωστών στην Λάρνακα δεν μας μένει άλλη επιλογή από την εξαγγελία 2ωρης στάσης εργασίας των Ναυαγοσωστών την ερχόμενη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023 απαιτώντας την εφαρμογή του Σχεδίου 'Σαλαμίς' και την αύξηση του αριθμού των μόνιμων ναυαγοσωστών», καταλήγει το ΔΣ ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top