Αναχωρεί για Κάιρο ο Χριστοδουλίδης: Θα συμμετέχει στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη, με θέμα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

Αναχωρεί για Κάιρο ο Χριστοδουλίδης: Θα συμμετέχει στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη, με θέμα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί αύριο το πρωί για το Κάιρο της Αιγύπτου, όπου, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της χώρας κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, θα συμμετάσχει στις εργασίες της διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη, με θέμα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Στη Διάσκεψη έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν, επίσης, ηγέτες χωρών και Οργανισμών από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, της Ευρώπης, της Ανατολικής Μεσογείου, της Αφρικής και άλλου, καθώς και ο ΓΓ ΟΗΕ και ηγέτες θεσμών της ΕΕ.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Διάσκεψης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη νέα Διοικητική Πρωτεύουσα της Αιγύπτου, θα παρατεθεί γεύμα εργασίας από τον Πρόεδρο Σίσι, ενώ στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει διμερείς επαφές με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων.

Στην Αίγυπτο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κα Μαριλένα Ραουνά.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Ισραήλ και Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιθέσεις στην όγδοη μέρα της σύγκρουσής τους, με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί.Ο Ιρανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε στη Γενεύη με τους ομολόγους του, της Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας και την κορυφαία διπλωμάτη της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ δήλωσαν ότι θέλουν να δουν τις συζητήσεις να συνεχίζονται και ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ. Η Τεχεράνη ζητά να σταματήσει πρώτα η επιθετικότητα του Ισραήλ.Ο Τραμπ δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «είναι δύσκολο να πούμε στο Ισραήλ να σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις ενώ κερδίζει». Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE