ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόσα θα στοιχίσουν οι διπλές εκλογές του 2024 – Πώς θα κατανεμηθούν τα κονδύλια

Πόσα θα στοιχίσουν οι διπλές εκλογές του 2024 – Πώς θα κατανεμηθούν τα κονδύλια

Συνολικά επτά εκατομμύρια ευρώ θα κοστίσει στο κράτος και συνεπακόλουθα στους φορολογούμενους, η διπλή εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου 2024 για ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των νέων τοπικών αρχών

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο επεξηγηματικό σημείωμα που συνοδεύει τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2024, σχεδόν τα μισά χρήματα θα δαπανηθούν για κάλυψη της δαπάνης για υπερωριακή απασχόληση όσων θα εργαστούν για τις εκλογές.

Ειδικότερα, ποσό 3,4 εκατ. ευρώ θα δαπανηθεί για κάλυψη της υπερωριακής απασχόλησης για την προετοιμασία των εκλογών και για τη στελέχωση των εκλογικών κέντρων για σκοπούς της ψηφοφορίας, καθώς και για τη διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων.

Άλλο 1 εκατ. ευρώ θα καλύψει τις υπερωρίες και τα έξοδα για τη διακίνηση οχημάτων από πλευράς Αστυνομίας, ενώ 600.000 ευρώ θα κοστίσει τις δημοσιεύσεις εκλογικών γνωστοποιήσεων στις εφημερίδες.

Επίσης, μισό εκατομμύριο ευρώ θα δαπανηθεί για αγορά υλικών, καθώς και για κάλυψη των υπερωριών για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων και άλλων εκλογικών εντύπων, 350.000 ευρώ θα κοστίσει η λειτουργία εκλογικών κέντρων στο εξωτερικό, ενώ άλλες 300.000 ευρώ θα αξιοποιηθούν για υλοποίηση εκστρατείας ενθάρρυνσης της εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο και μείωσης της αποχής.

Πέραν των πιο πάνω, ποσό 250.000 ευρώ θα δαπανηθεί για μηχανογράφηση του εκλογικού καταλόγου, καθώς και για ανάπτυξη προγραμμάτων επεξεργασίας εκλογικών αποτελεσμάτων, οπτικοποίησης και παρουσίασης αποτελεσμάτων στο διαδίκτυο, από το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής.

Ακόμη, 100.000 ευρώ θα στοιχίσει η ενοικίαση αιθουσών, υλικών και διαφόρων συσκευών, 75.000 ευρώ θα καλύψουν τα έξοδα του Τμήματος Δημοσίων Έργων για διάφορες κατασκευαστικές εργασίες, άλλες 75.000 ευρώ θα καλύψουν τα έξοδα του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών για διάφορες ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

Επιπρόσθετα, η αγορά γραφικής ύλης, χαρτικών και άλλων αναλώσιμων υλικών για τις εκλογές θα κοστίσει 200.000 ευρώ, ενώ 150.000 ευρώ συμπεριλήφθηκαν στον προϋπολογισμό για κάλυψη τυχόν απρόβλεπτων εξόδων που μπορεί να προκύψουν και δεν έχουν προϋπολογισθεί.

Οι διπλές εκλογές και τα ψηφοδέλτια

Αξίζει να αναφερθεί πως, όπως έχει λεχθεί και εισαγωγικά, οι Ευρωεκλογές και οι εκλογές για ανάδειξη των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα στις 9 Ιουνίου 2024.

Συγκεκριμένα, την συγκεκριμένα μέρα οι Κύπριοι ψηφοφόροι θα κληθούν να ψηφίσουν και να εκλέξουν:
• Δημάρχους
• Αντιδημάρχους
• Δημοτικούς Συμβούλους
• Κοινοτάρχες
• Mέλη Κοινοτικών Συμβουλίων
• Προέδρους Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
• Μέλη Σχολικών Εφορειών (για δημαρχούμενες περιοχές)
• Μέλη Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό ψηφοδελτίων που θα λάβουν οι πολίτες στα εκλογικά κέντρα, οι ψηφοφόροι που διαμένουν σε δημαρχούμενες περιοχές θα λάβουν μέχρι και έξι ψηφοδέλτια για εκλογή Δημάρχου, Αντιδημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρου Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης, Μελών Σχολικών Εφορειών και Ευρωβουλευτών.

Οι πολίτες που διαμένουν σε κοινότητες, δε, θα λάβουν μέχρι και τέσσερα ψηφοδέλτια για εκλογή Κοινοτάρχη, Μελών Κοινοτικού Συμβουλίου, Προέδρου Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης και Ευρωβουλευτών.

Όσον αφορά τους κατεχόμενους Δήμους οι ψηφοφόροι θα λάβουν τρία ψηφοδέλτια για εκλογή Δημάρχου, Δημοτικών συμβούλων και Μέλη Σχολικών Εφορειών, ενώ για τις κατεχόμενες κοινότητες οι ψηφοφόροι θα λάβουν δύο ψηφοδέλτια για εκλογή Κοινοτάρχη και Μελών Κοινοτικού Συμβουλίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top