ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επισκέφθηκε το Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της ΔΕΑ η Αριστοτέλους - Τι ευχήθηκε

Επισκέφθηκε το Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της ΔΕΑ η Αριστοτέλους - Τι ευχήθηκε

Την ευχή οι επίμονες ενέργειες του προσωπικού του Ανθρωπολογικού Εργαστηρίου της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) σύντομα να απαλύνουν τον πόνο των συγγενών που καρτερούν παράδοση λειψάνων οικείων τους, εξέφρασε τη Δευτέρα η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων, Άννα Αριστοτέλους κατά την επίσκεψή της στο Εργαστήριο.

Ανακοίνωση από την Προεδρία αναφέρει ότι, η κ. Αριστοτέλους πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της ΔΕΑ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και της αγαστής συνεργασίας που έχει το Γραφείο της με την ΔΕΑ.

Την κ. Αριστοτέλους υποδέχτηκε ο Ε/Κ Εκπρόσωπος στη ΔΕΑ, Λεωνίδας Παντελίδης, σημειώνεται, «ο οποίος τη συνόδευε στους χώρους του εργαστηρίου και της επεξήγησε το δύσκολο έργο των Ε/Κ και Τ/Κ ανθρωπολόγων και γενετιστών που εργάζονται με επαγγελματισμό, ομαδικότητα, ζήλο και αφοσίωση για τον εντοπισμό και ταυτοποίηση των αγνοουμένων της Κύπρου».

Η κ. Αριστοτέλους συνεχάρη τους ανθρωπολόγους και γενετιστές για το εξαιρετικά δύσκολο ανθρωπιστικό έργο που επιτελούν, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις πολλές ιδιαιτερότητες του επαγγέλματός τους, αναφέρεται. «Τόνισε δε ότι ο εντοπισμός και η ταυτοποίηση λειψάνων αγνοουμένων μας στηρίζεται στον επαγγελματισμό τους και ευχήθηκε οι επίμονες ενέργειες τους σύντομα να απαλύνουν τον πόνο των συγγενών που καρτερούν παράδοση λειψάνων οικείων τους για την πρέπουσα ταφή σύμφωνα με τις θρησκευτικές παραδόσεις των Ε/Κ και Τ/Κ αντίστοιχα», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top