ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάει για ψήφιση το Ν/Σ για τους εγκλωβισμένους αγοραστές

Πάει για ψήφιση το Ν/Σ για τους εγκλωβισμένους αγοραστές

Το νομοσχέδιο για τους εγκλωβισμένους αγοραστές ακινήτων συζητά σήμερα (3/9/) το απόγευμα η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία και αναμένεται ότι θα το ψηφίσει μετά το κλίμα συναίνεσης που επικράτησε στη συνεδρία των αρμόδιων Επιτροπών την Τρίτη.

Στην Ολομέλεια, όπως διαφάνηκε κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρία των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών, θα τεθεί τροπολογία του ΔΗΚΟ, που θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να καταβάλουν τα μεταβιβαστικά τέλη με δόσεις, ενώ το ΑΚΕΛ δήλωσε την πρόθεσή του να καταθέσει πρόταση νόμου για προστασία από εκποίηση των αγοραστών που έχουν καταβάλει άνω του 80% του οφειλομένου ποσού για το ακίνητό τους.

Με πρόνοια του νομοσχεδίου  προστατεύονται από εκποίηση οι αγοραστές που έχουν αποπληρώσει πλήρως ή είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους για το ακίνητό τους, αλλά δεν έχουν πάρει τίτλο.

Για την πλειοψηφία των 48,000 περιπτώσεων για τις οποίες δεν έχουν ακόμα εκδοθεί τίτλοι, έχουν κινηθεί ή θα κινηθούν σύντομα οι διαδικασίες, για την όσο το δυνατό συντομότερη έκδοση τίτλου ιδιοκτησίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top