Την Τετάρτη οι συναντήσεις Λακρουά με ΠτΔ και Τατάρ - Την Πέμπτη πάει Πύλα

Την Τετάρτη οι συναντήσεις Λακρουά με ΠτΔ και Τατάρ - Την Πέμπτη πάει Πύλα

Την Πέμπτη το απόγευμα θα επισκεφθεί τη νεκρή ζώνη στην περιοχή της Πύλας ο Βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ αρμόδιος για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, Ζαν–Πιέρ Λακρουά, για να δει από κοντά την κατάσταση όπως διαμορφώνεται επί του εδάφους και τα έργα που γίνονται στο πλαίσιο της Συναντίληψης που επιτεύχθηκε, μετά τα επεισόδια του περασμένου Αυγούστου.

Ο κ. Λακρουά, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο από την 1η μέχρι και την 3η Νοεμβρίου θα φθάσει στο νησί το μεσημέρι της Τετάρτης και έχει προγραμματιστεί όπως έχει την ίδια ημέρα χωριστές συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο στις 3.30 το απόγευμα, και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, στα κατεχόμενα, στις 5 το απόγευμα.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο κ. Λακρουά θα έχει επίσης στο Λήδρα Πάλας συναντήσεις με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών από τις δυο πλευρές, και συγκεκριμένα με γυναικείες οργανώσεις και οργανώσεις νεολαίας.

Επίσης θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους και μέλη της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) προκειμένου να ενημερωθεί και να συζητήσει μαζί τους για τη λειτουργία και τις δραστηριότητες της δύναμης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Με το Κυπριακό να βρίσκεται σε μια νέα περίοδο έντονων διπλωματικών διεργασιών, η σημερινή παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στα κατεχόμενα, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα. Μία μόλις εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ηγετών με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η Άγκυρα καλείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, απέναντι στις τελευταίες προτάσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

BEST OF TOTHEMAONLINE