LIKE ONLINE

Ειδικοί δίνουν λύσεις για το πως μπορεί κάποιος να φτιάξει πιο «ισχυρά» passwords

Ειδικοί δίνουν λύσεις για το πως μπορεί κάποιος να φτιάξει πιο «ισχυρά» passwords

Ένας ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας έριξε φως σε μια αντισυμβατική αλλά αποτελεσματική μέθοδο για να ενισχύσετε την ισχύ των κωδικών σας, χρησιμοποιώντας emojis. Ενώ τα emojis θεωρούνται συνήθως ως παιχνιδιάρικα και διασκεδαστικά σύμβολα στον ψηφιακό κόσμο, μπορούν να εξυπηρετήσουν έναν διπλό σκοπό όταν πρόκειται για την ενίσχυση της ασφάλειας των κωδικών πρόσβασης.

Ο Stan Kaminsky, ειδικός σε θέματα ασφάλειας εξήγησε ότι σε έναν υπολογιστή, τα emojis αντιμετωπίζονται ως σύμβολα. Όταν συνδυάζονται με γράμματα και αριθμούς, μπορούν να οχυρώσουν τον κωδικό πρόσβασής σας έναντι πιθανών εισβολέων. Ο Kaminsky υπογράμμισε τη σημασία αυτής της προσέγγισης, δηλώνοντας: «Όταν οι εισβολείς προσπαθούν να παραβιάσουν έναν κωδικό πρόσβασης που περιέχει γράμματα, αριθμούς και σημεία στίξης, υπάρχουν λιγότερες από εκατό παραλλαγές για κάθε σύμβολο που πρέπει να διαλέξουν».

Αυτό που κάνει τα emojis να ξεχωρίζουν είναι η τεράστια ποικιλία διαθέσιμων επιλογών. Υπάρχουν πάνω από 3.600 τυποποιημένα emojis στο Unicode, πράγμα που σημαίνει ότι ενσωματώνοντας έστω και ένα emoji στον κωδικό πρόσβασής σας, αναγκάζετε τους χάκερ να εξετάσουν περίπου 3.700 πιθανές παραλλαγές για κάθε σύμβολο.

Στην πράξη, ένας κωδικός πρόσβασης που περιέχει πέντε emojis είναι εξίσου ασφαλής με έναν παραδοσιακό κωδικό με εννέα χαρακτήρες, σύμφωνα με τον Kaminsky. Ομοίως, επτά emojis μπορούν να εξομοιωθούν με μια φράση πρόσβασης με 13 κανονικούς χαρακτήρες. Επιπλέον, τα emojis μπορούν συχνά να είναι πιο αξιομνημόνευτα από έναν πολύπλοκο συνδυασμό γραμμάτων, αριθμών και ειδικών χαρακτήρων.

Ωστόσο, ο Kaminsky συνέστησε προσοχή στη χρήση emojis σε κωδικούς πρόσβασης. Δεν επιτρέπουν όλοι οι ιστότοποι ή οι πλατφόρμες τη χρήση emojis και ένας υπερβολικός αριθμός emojis ενδέχεται να επιβραδύνει τη διαδικασία σύνδεσης. Για να επιτευχθεί μια ισορροπία, πρότεινε την ενσωμάτωση ενός ή δύο emojis σε έναν παραδοσιακό αλφαριθμητικό κωδικό πρόσβασης.

 ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top