Α. Δημητρίου: «Να εγκαταλειφθούν οι απαράδεκτες αξιώσεις για δυο κράτη»

Α. Δημητρίου: «Να εγκαταλειφθούν οι απαράδεκτες αξιώσεις για δυο κράτη»

Μήνυμα προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, έστειλε από τον κατεχόμενο Κορμακίτη η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, «ότι πρέπει να εγκαταλειφθούν οι απαράδεκτες αξιώσεις περί 'δύο κρατών' και να διοριστεί το συντομότερο δυνατό, ο ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ των ΟΗΕ, προκειμένου να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω για την επανέναρξη ουσιαστικού διαλόγου, με σκοπό να επανενώσουμε τον τόπο μας».

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος σχετικά με την επίσκεψη αντιπροσωπίας του ΔΗΣΥ στον Κορμακίτη, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου στην κοινότητα.

«Δεν μπορεί το μέλλον μας να είναι η διχοτόμηση», είπε η κ. Δημητρίου. «Δεν ξεχνάμε τα κατεχόμενα εδάφη μας και δεν θα σταματήσουμε λεπτό να αγωνιζόμαστε, αξιοποιώντας κάθε βήμα και κάθε ευκαιρία προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες, για να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», διεμήνυσε.

«Θέλουμε και πρέπει να επενδύσουμε στην ειρήνη, την ασφάλεια, την ελευθερία και την ευημερία που αξίζει στον τόπο μας», υπογράμμισε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Την κ. Δημητρίου συνόδευαν μέλη της ηγεσίας του ΔΗΣΥ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Νίκος Τορναρίτης, η Αντιπροέδρος, Σάβια Ορφανίδου, ο βουλευτής Αμμοχώστου, Κυριάκος Χατζηγιάννης, και οι βουλευτές Κερύνειας, Μάριος Μαυρίδης και Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν.

ΠΗΓΗ: KΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ: «Η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές»

Συνέντευξη ΠτΔ: «Η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές»

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Omega και τον Μιχάλη Παυλίδη έδωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σάλο που προκλήθηκε με τους ευρωβουλευτές, το ΕΛΑΜ και τον Φειδία, στις σχέσεις του με τα κόμματα της συμπολίτευσης ενώ σημείσε πως η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026.