ΔΙΕΘΝΗ

Δείτε βίντεο: Η φρίκη μετά τη σφαγή της Χαμάς στο φεστιβάλ με τους 250 νεκρούς από κάμερα ισραηλινού στρατιώτη

Δείτε βίντεο: Η φρίκη μετά τη σφαγή της Χαμάς στο φεστιβάλ με τους 250 νεκρούς από κάμερα ισραηλινού στρατιώτη

Την απόλυτη φρίκη η οποία είχε εξαπλωθεί στο φεστιβάλ SuperNova μετά τη σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου με πάνω από 250 νεκρούς καταγράφει βίντεο του Ισραηλινού Στρατού το οποίο έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για στιγμές οι οποίες εκτυλίσσονται μόλις οι ισραηλινοί στρατιώτες φθάνουν στην περιοχή, όταν ήταν πλέον ήδη αργά, αφού οι σοροί ήταν διασκορπισμένες στον χώρο. Πολλές ήταν στοιβαγμένες φανερώνοντας με γλαφυρό τρόπο τις δραματικές τελευταίες στιγμές όπου οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ είχαν πλησιάσει ο ένας τον άλλον δίπλα σε ψυγεία προσπαθώντας να κρυφτούν από τη δολοφονική μανία των τρομοκρατών οι οποίοι τους έβρισκαν και τους πυροβολούσαν εν ψυχρώ.

Τα πλάνα, τα οποία είναι σκληρά, προέρχονται από κάμερα Ισραηλινού στρατιώτη ο οποίος έχει φθάσει στον χώρο και ερευνά μαζί με τους συναδέλφους του το ενδεχόμενο να υπάρχουν επιζώντες ή να βρίσκονται ακόμα εκεί τρομοκράτες της Χαμάς.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών (προσοχή, σκληρές εικόνες):

 

«Η σφαγή όπως την κατέγραψαν οι χασάπηδες» - Τα 43 λεπτά της φρίκης από την εισβολή της Χαμάς

Σάββατο 7 Οκτωβρίου. Ώρα 07:39. Ενα ζευγάρι Ισραηλινών κινείται με το αυτοκίνητό του σε ένα σχεδόν άδειο δρόμο στο νότιο κομμάτι της χώρας, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας. Είναι η γιορτή του Σιμχάτ Τορά. Η αμέριμνη βόλτα διακόπτεται βίαια όταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας βλέπουν ενόπλους. Προτού αντιληφθούν τι σημαίνει δέχονται πυρά. Οι ένοπλοι τους πυροβολούν διαδοχικά κατά ριπάς. Είναι τα τελευταία μέτρα που διανύει το ζευγάρι των Ισραηλινών. Λίγα δευτερόλεπτα μετά το αυτοκίνητο με χαμηλή ταχύτητα αλλά ανεξέλεγκτο στρίβει αριστερά και σταματά πάνω σε ένα άλλο ακινητοποιημένο αυτοκίνητο. Οι δύο επιβάτες είναι νεκροί. Οι τρομοκράτες της Χαμάς πηγαίνουν δεξιά και αριστερά από το αυτοκίνητο για να διαπιστώσουν ότι οι δύο Ισραηλινοί είναι νεκροί. Πρόκειται για δύο από τους 1.400 Ισραηλινούς που δολοφονήθηκαν από αφιονισμένα μέλη της Χαμάς, το μαύρο Σάββατο της 7ης Οκτωβρίου του 2023.

Το βίντεο αυτό, όπως και δεκάδες άλλα βίντεο συνολικής διάρκειας 43 λεπτών προβλήθηκαν σε στενό κύκλο 10 Ελλήνων δημοσιογράφων στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα. Κάποια από τα βίντεο έχουν μεταδοθεί από τα Μέσα Ενημέρωσης. Τα περισσότερα όμως περιέχουν τόσο σκληρές εικόνες που κανένα Μέσο Ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο δεν έχει τολμήσει να προβάλλει. Τα περισσότερα από τα βίντεο στο φρικιαστικό υλικό των 43 λεπτών, που την προηγούμενη Τρίτη παρακολούθησαν και Ισραηλινοί βουλευτές της Κνεσέτ που ξέσπασαν σε κλάματα, βρέθηκαν στην κατοχή των τρομοκρατών της Χαμάς. «Η σφαγή όπως καταγράφηκε από τους χασάπηδες» όπως είπε ο Ισραηλινός πρεσβευτής στην Αθήνα Νόαμ Κατζ. «Οι οικογένειες των θυμάτων δεν πρέπει να δουν το βίντεο αυτό. Είναι τόσο σκληρό και δεν θα το αντέξουν. Ομως θέλουμε ο κόσμος να δει και να ξέρει τι συνέβη» λέει ο Νόαμ Κατζ.

Τα περισσότερα από τα βίντεο της σφαγής των 1.400 Ισραηλινών που δεν μπορούν να δουν το φως της δημοσιότητας έχουν τραβηχτεί από τις κάμερες που φορούσαν οι τρομοκράτες της Χαμάς. Άλλα βίντεο προέρχονται από κάμερες παρακολούθησης μέσα σε κιμπούτζ, σε σπίτια που κοιμούνταν τα θύματα της σφαγής το πρωινό της 7ης Οκτωβρίου, κάποια είναι από το υλικό που καταγράφουν οι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας.

Είναι δεκάδες, ίσως εκατοντάδες οι Ισραηλινοί που δολοφονήθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους. Στις 7 Οκτωβρίου γιόρταζαν το Σιμχάτ Τορά. Ηταν Σάββατο. Πολλές οικογένειες πήγαιναν για πικνίκ ή εκδρομή.

Είχαν φορτώσει στο αυτοκίνητό τους κάποια φαγητά και είχαν ψυγεία με νερά και αναψυκτικά. Τα θύματα της σφαγής που δολοφονήθηκαν στους δρόμους στο Νότιο Ισραήλ βρήκαν φρικτό θάνατο. Οι περισσότεροι δέχτηκαν και χαριστικές βολές από απόσταση ενός μέτρου. Οσοι δεν είχαν εκτελεστεί μέσα στα αυτοκίνητά τους βγήκαν διά της βίας από τα οχήματά τους και δολοφονήθηκαν φρικτό, αποτρόπαιο τρόπο.

Σε κάποια βίντεο φαίνονται βαριά τραυματισμένοι άνθρωποι να σύρονται έξω απ’ τα αυτοκίνητά τους, από τη θέση του οδηγού, του συνοδηγού, ή τα πίσω καθίσματα, να πετάγονται στην άσφαλτο και να δέχονται πυροβολισμούς από απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου. Σε κάποια από τα βίντεο είναι σαν οι τρομοκράτες της Χαμάς να κάνουν σκοποβολή σε κινούμενα αυτοκίνητα με άοπλους, αμέριμνους επιβάτες. Αυτό έγινε μεταξύ άλλων τοποθεσιών στο Shaar Ha Neger.

Στα κιμπούτζ σημειώθηκε αδιανόητη κτηνωδία που δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους. Ωρα 05:55 προσπάθησαν να μπουν στο κοινόβιο Beeri. Δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την πύλη εισόδου. Γι’ αυτό οι τρομοκράτες της Χαμάς έστησαν καρτέρι. Δολοφόνησαν τον πρώτο οδηγό που προσπάθησε να μπει, αφού πρώτα άνοιξε τη συρόμενη πόρτα. Μέσα στο κιμπούτζ δολοφονούσαν κόσμο αδιακρίτως.

Κάποιοι Ισραηλινοί είχαν μόλις ξυπνήσει. Ψάχνοντας τα θύματά τους, τα μέλη της Χαμάς ανοίγουν τα στόρια. Ή βάζουν φωτιά στα σπίτια για να αναγκάσουν τους ανθρώπους να βγουν. Ενας πατέρας με τα δύο αγόρια του προσπαθούν να βρουν καταφύγιο. Είναι με τα εσώρουχα, ξυπόλητοι και τρέχουν πανικόβλητοι. Ο πατέρας βάζει πρώτα τα δύο μικρά αγόρια του σε ένα υπόγειο, το μεγαλύτερο είναι δεν είναι 12 ετών, και τρέχει πίσω τους ενώ δύο τρομοκράτες τους καταδιώκουν. Το ένα από τα δύο κτήνη πετά μια χειροβομβίδα σχεδόν πάνω στον πατέρα ο οποίος βρίσκει τραγικό, ακαριαίο θάνατο. Τα δύο παιδιά είναι τραυματισμένα, γεμάτα αίματα, βγαίνουν και οι τρομοκράτες τους σημαδεύουν με τα αυτόματα όπλα και τα οδηγούν ξανά πίσω στο σπίτι τους. «Ο μπαμπάς είναι νεκρός!». «Το ξέρω, τον είδα, δεν το πιστεύω! Μα γιατί;» ξεσπά κλαίγοντας από τους πόνους ο μικρός αδελφός... «Μπορείς να δεις;» ρωτά ο Ιτάι τον μικρότερο αδελφό του που είναι γεμάτος αίματα στο πρόσωπο. «Μπορώ μόνο απ’ αυτό το μάτι...» απαντά ο μικρός και ο Ιτάι ουρλιάζει: «Γιατί είμαι ζωντανός;». Στη συνέχεια του βίντεο φτάνει στο σπίτι η μητέρα των δύο αγοριών μαζί με Ισραηλινούς στρατιώτες. Βλέπει τον άντρα της νεκρό και καταρρέει. Ο σπαραγμός είναι τόσο μεγάλος που σου κόβει την ανάσα. Ενα ανθρώπινο ράκος, κλαίγοντας ψάχνει τα δυο της αγόρια. Που δεν βλέπουμε ποτέ τι απέγιναν, αν ζουν, αν είναι αιχμάλωτα στα χέρια της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα βίντεο των 43 λεπτών είναι τόσο σκληρά που δακρύζουν ακόμη και οι σκληροτράχηλοι.Το πραγματικό λουτρό αίματος έγινε στο μουσικό φεστιβάλ Supernova στο Reim. Κάποια βίντεο με νέα παιδιά να τρέχουν στα χωράφια για να σωθούν έχουν ήδη μεταδοθεί. Αλλά οι σκηνές που δεν έχουν προβληθεί είναι αδιανόητες. Στοιβαγμένοι άνθρωποι, ετοιμοθάνατοι και βαριά τραυματισμένοι σε καταφύγια λίγο πριν δολοφονηθούν από τους τρομοκράτες. Κρυμμένοι μέσα σε κάδους σκουπιδιών ή σε χημικές τουαλέτες στις οποίες πυροβολούν κατά ριπάς οι εισβολείς.

Και μετά οι εικόνες των νεκρών παιδιών, γύρω στα 20 τους. Πήγαν σε ένα μουσικό φεστιβάλ για την ειρήνη και την συμφιλίωση... Τι τραγική ειρωνεία. Να θέλεις έναν καλύτερο κόσμο και να βρίσκεσαι νεκρός λίγο πριν το χάραμα από τρομοκράτες που σε σφάζουν κραδαίνοντας το αυτόματο και ουρλιάζοντας «αλλάχ άκμπαρ». Κάποιοι δολοφονήθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους και στο φεστιβάλ Supernova. Κάποιοι είναι καμμένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους. Η σφαγή των αμνών. Και σε άλλα βίντεο, τραβηγμένα από τη Χαμάς, τραυματίες να εξαναγκάζονται να μπουν στα φορτηγάκια των τρομοκρατών που ουρλιάζουν «αλλαχ άκμπαρ» και επιδεικνύουν τους τρομοκράτες σαν λάφυρα για να τα ανεβάσουν στα social media.


Δολοφονημένοι πάνω στα κρεβάτια τους. Μέσα στο μπάνιο του σπιτιού τους που προσπάθησαν να κρυφτούν. Δίπλα στα μωρά τους. Στρατιωτίνες μέσα στον κοιτώνα τους. Και μετά πλάνα από αποκεφαλισμένους με τη χακί στολή. Μια αδιανόητη κτηνωδία.

Σ΄αυτά τα 43 λεπτά των βίντεο της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου περιλαμβάνεται και ένα ηχητικό απόσπασμα. Ενας τρομοκράτης τηλεφωνεί στους γονείς του στη Λωρίδα της Γάζας και υπερηφανεύεται ότι σκότωσε 10 Ισραηλινούς. «Μπαμπά, σκότωσα 10 με τα γυμνά μου χέρια, αλλάχ άκμπαρ» και αμέσως μετά: «Μαμά, ο γιος σου είναι ήρωας, kill, kill, kill». «Σκότωσες 10;» ρωτά ο πατέρας Mahmud. «Σκότωσα 10, να είσαι περήφανος» απαντά ο Mefalsim και συνεχίζει: «Δες πόσοι νεκροί, δες στο whatsapp μου, άνοιξε το κινητό μου, ο γιος σου σκότωσε Εβραίους...».

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top