ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υφ.Πολιτισμού: Αναβαθμίζεται η εμπλοκή ΚΔ σε διεθνείς οργανισμούς για πολιτιστική κληρονομιά

Υφ.Πολιτισμού: Αναβαθμίζεται η εμπλοκή ΚΔ σε διεθνείς οργανισμούς για πολιτιστική κληρονομιά

Σημαντική χαρακτήρισε την εκλογή της Κύπρου στο συμβούλιο του Διεθνούς Κέντρου Μελέτης για τη Διαφύλαξη και την Αποκατάσταση των Πολιτιστικών Αγαθών (International Centre for the Study of the Preservation and Restoration of Cultural Property - ICCROM) η Υφυπουργός Πολιτισμού, Δρ Βασιλική Κασσιανίδου.

Η Υφυπουργός αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της, ότι η εκλογή της Κύπρου στο συμβούλιο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για αναβαθμισμένη εμπλοκή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς και fora για θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η υποψηφιότητα της Κύπρου έλαβε την υποστήριξη 55 κρατών κατατάσσοντας μας στην πολύ τιμητική πέμπτη θέση από σύνολο 23 υποψηφίων κρατών για τις 14 θέσεις του συμβουλίου.

Το ICCROM είναι διακυβερνητικός οργανισμός, ένας από τους σημαντικότερους διεθνώς για την προώθηση και διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, με υψηλού επιπέδου αντιπροσώπευση από τεχνοκράτες, επιστήμονες, συντηρητές, μουσειολόγους και άλλους επαγγελματίες στον ευρύτερο χώρο της μελέτης, διαχείρισης και προώθησης της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η Κύπρος είναι μέλος του ICCROM από το 1963 και είναι ένα από τα παλαιότερα μέλη.

"Η συμμετοχή της Κύπρου στο συμβούλιο του οργανισμού θα αποτελέσει εφαλτήριο για ενεργητικότερη και ουσιαστικότερη συμμετοχή της χώρας μας σε διεθνείς συνεργασίες πολυεπιστημονικού χαρακτήρα και πρωτοβουλίες χάραξης πολιτικής για τη διαχείριση και διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς", ανέφερε η Υφυπουργός.

Η Δρ Κασσιανίδου συνεχάρη και ευχαρίστησε την αρχαιολογική λειτουργό του Τμήματος Αρχαιοτήτων, Δρ Ανθή Καλδέλη για την εκλογή της στο συμβούλιο του ICCROM, ενώ ευχαρίστησε και το Υπουργείο Εξωτερικών και ειδικότερα το Τμήμα Πολυμερών Σχέσεων και Διεθνών Οργανισμών και την Πρεσβεία στο Παρίσι για την υποστήριξη στην κυπριακή υποψηφιότητα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Νέα αποκάλυψη: Το Ισραήλ γνώριζε δύο εβδομάδες πριν από την εισβολή της Χαμάς την ύπαρξη σχεδίου επίθεσης

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Ανδρέας Λέοντας: Βάφτισε τον δεύτερο γιο του στην Παναγία της Τήνου - ΦωτογραφίεςΑυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top