ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργικό: Ενέκρινε επίδομα φροντίδας σε γονείς και συζύγους πεσόντων και αγνοουμένων - Ποιες οι προϋποθέσεις

Υπουργικό: Ενέκρινε επίδομα φροντίδας σε γονείς και συζύγους πεσόντων και αγνοουμένων - Ποιες οι προϋποθέσεις

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα πρόταση της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Μαριλένας Ευαγγέλου και αποφάσισε την παραχώρηση επιδόματος φροντίδας σε γονείς και συζύγους πεσόντων και αγνοουμένων, κατά τον ίδιο τρόπο που παραχωρείται στους αιχμάλωτους και ομήρους του πολέμου του 1974.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, αναγνωρίζοντας το ελάχιστο χρέος της Πολιτείας προς τους γονείς και τις συζύγους των πεσόντων και των αγνοουμένων, ενέκρινε το νέο τροποποιημένο «Σχέδιο Παροχής Φροντίδας Αιχμαλώτων και Παθόντων Πολέμου», στο οποίο συμπεριλαμβάνεται πλέον και η κατηγορία αυτών των συνανθρώπων μας που έχουν υποστεί μία από τις χειρότερες επιπτώσεις της τουρκικής εισβολής .

Το Σχέδιο προνοεί την παραχώρηση φροντίδας σε όσους την αιτούνται, εφόσον πληρούν όλες τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, χωρίς όμως να λαμβάνονται υπόψη οι καταθέσεις μέχρι 20.000 ευρώ και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 23.000 ευρώ.

Το μηνιαίο επίδομα κατοίκον φροντίδας ανέρχεται μέχρι και τα 400 ευρώ για πλήρη φροντίδα, μέχρι 745 ευρώ για ιδρυματική φροντίδα με την κάλυψη τροφείων και περιλαμβάνει επιπλέον επίδομα για πρόσθετες ανάγκες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκεΠρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top