ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δικαστήριο δικαίωσε Ρώσο "κουρεμένο" καταθέτη - Το δεσμευτικό προηγούμενο για τις υποθέσεις που εκκρεμούν

Δικαστήριο δικαίωσε Ρώσο "κουρεμένο" καταθέτη - Το δεσμευτικό προηγούμενο για τις υποθέσεις που εκκρεμούν

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Λεμεσού, να δικαιώσει κουρεμένο καταθέτη, δημιουργεί το ενδεχόμενο να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για άλλες υποθέσεις που εκκρεμούν για το κούρεμα καταθέσεων του 2013.

Υπενθυμίζεται ότι τo Δικαστήριο της Λεμεσού με απόφαση που εξέδωσε την Τετάρτη (8/11), δικαίωσε ενάγοντα Ρώσο καταθέτη της Λαϊκής Τράπεζας με αποζημιώσεις €780.832,90 για το κούρεμα καταθέσεων, ποσό το οποίο καλούνται να πληρώσουν η Κεντρική Τράπεζα και η Κυπριακή Δημοκρατία.

Είναι η πρώτη φορά που απόφαση δικαιώνει κουρεμένο καταθέτη, καθώς πολλές από τις υπόλοιπες αγωγές που έχουν εξεταστεί, είχαν απορριφθεί. Η σημαντική διαφορά με την την συγκεκριμένη υπόθεση της οποίας ο καταθέτης δικαιώθηκε είναι ότι η υπεράσπιση στηρίχθηκε όχι στο γεγονός τόσο του κουρέματος, αλλά στην αμέλεια που οδήγησε στο κούρεμα καταθέσεων.

Από την άλλη πλευρά ο Γενικός Εισαγγελέας πρόκειται να ασκήσει έφεση στη χθεσινή απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ), Άδωνις Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην εκπομπή "Alpha Καλημέρα", συνεχάρη τον δικαστή «Που για πρώτη φορά αποφάσισε να μπει σε βάθος στις λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης, και να αναγνωρίσει ότι αυτά που έγιναν το 2013, δεν ήταν κατ’ ανάγκη του 2013 που ήταν άσχετες από την αμέλεια που προηγήθηκε και από τους δυο θεσμούς, και την Κεντρική Τράπεζα και το κράτος, για να φτάσουμε εδώ που έχουμε φτάσει»

Όσον αφορά αν η απόφαση του δικαστηρίου, μπορεί να δημιουργήσει δεσμευτικό δικαστικό προηγούμενο, ο κ.Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι για όσες υποθέσεις έχουν απορριφθεί στο δικαστήριο έχει παρέλθει το αγώγιμο δικαίωμα, ωστόσο θα επιδράσει θετικά το σύνολο των υποθέσεων που εκκρεμούν.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top