ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Ένα γελαστό απόγευμα 

Ένα γελαστό απόγευμα 

Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που πραγματικά φουσκώσατε από εθνική υπερηφάνεια;

Στις 18:00 σήμερα το απόγευμα αναμένεται η δημοσιοποίηση των πρώτων ευρημάτων της έρευνας για φαινόμενα διαφθοράς στην Κύπρο από το κονσόρτσιουμ ερευνητικών δημοσιογράφων ICIJ (International Consortium of Investigative Journalists) με τον τίτλο Cyprus Confidential (Κύπρος Εμπιστευτικό καμία σχέση με Λος Άντζελες) και για την οποία έχουν εργαστεί περισσότεροι από 270 δημοσιογράφοι σε 68 συνεργαζόμενα ΜΜΕ σε 55 χώρες για χρονική περίοδο πέραν των έξι μηνών. Το αντικείμενο της έρευνας δεν δημοσιοποιήθηκε όμως σύμφωνα με τις ελάχιστες πληροφορίες που διέρρευσαν σε τοπικά media έχει να κάνει με το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων (τι άλλο;) και με τις επενδύσεις Ρώσων ολιγαρχών στην Κύπρο που συνδέονται με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Κι όλα αυτά για τη μικρή Κυπρούλα που υποτίθεται -σύμφωνα πάντα με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη- κατάφερε μετά από κοπιαστική δουλειά εκ μέρους του να επανακτήσει το καλό της όνομα στις διεθνείς αγορές αλλά και την αξιοπιστία της ανάμεσα στους εταίρους. Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι ο κ. Χριστοδουλίδης μάλλον ζούσε σε άλλη χώρα (ή πιθανότερα σε άλλον πλανήτη) όταν η συμμορία του Τέως φρόντισε να καταστρέψει το (όποιο) καλό όνομα είχε ποτέ η Κυπριακή Δημοκρατία (πάντως σίγουρα δεν μας μετέτρεψαν σε αβύθιστο πλυντήριο μαύρου χρήματος... οι αιώνιοι εχθροί του Ελληνισμού ή εξωγήινοι) αλλά όπως όλα δείχνουν (ορθότερα, θα δείξουν το απόγευμα) ούτε αυτό πήγε πολύ καλά. Γι’ αυτό άλλωστε η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη μοιάζει με ξεπεσμένο ρόκερ που προσπαθεί εναγωνίως να σταυρώσει μια επιτυχία -μετά από μια σειρά από ηχηρές φλόπες- ακόμα και με απεγνωσμένα Hail Marys όπως ο “διορισμός διεθνούς προσωπικότητας για το Κυπριακό” ή ο “θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος προς τη Γάζα”.

Να λοιπόν που για μια ακόμα φορά η Κύπρος βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όχι με την ανάδειξη του γεωστρατηγικού και γεωπολιτικού της ρόλου όπως -μάταια- προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση αλλά με την πατροπαράδοτη, κλασική και διαχρονική διαφθορά - ίσως το διασημότερο εξαγώγιμο προϊόν μας μετά το χαλούμι (αν και μετά τη διάβρωση του τελευταίου από τη γαλακτόσκονη, πλέον μοιράζονται όχι μόνο την πρώτη θέση αλλά και το ίδιο διεφθαρμένο DNA). 

Την ξέρετε τη διαδικασία. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας, η κυβέρνηση θα δηλώσει -για πολλοστή φορά- μηδενική ανοχή σε ζητήματα διαφθοράς και αποφασισμένη να τα πατάξει με “ξεκάθαρο” και “ολιστικό” τρόπο δίνοντας άμεση εντολή στις αρμόδιες αρχές να προβούν στις δέουσες ενέργειες. Η Αστυνομία θα κάνει τη σχετική έρευνα - πχ θα κατασχέσει τους υπολογιστές και τα κινητά των εμπλεκομένων καμιά 20αριά μέρες μετά τη δημοσιοποίηση ώστε να είμαστε σίγουροι ότι περιέχουν όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία-, οι (διορισμένοι από τον Τέως) Γενικός Εισαγγελέας και Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας θα περιμένουν υπομονετικά την ολοκλήρωση των ερευνών για να βάλουν ταφόπλακα στις έρευνες (ποτέ πριν, μην μας πουν και προκατειλημμένους) και τα δεκανίκια/παπαγαλάκια της κυβέρνησης, συνήθως ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, θα κάνουν λόγο για (κωλο)δάχτυλο Αγγλίας, Τουρκίας και λοιπών εχθρών του έθνους. Αυτή τη φορά ίσως έχουν μαζί τους και τα εγχώρια Πουτινάκια καθώς α) η έρευνα αφορά τη μαμά Ρωσία και τον Πατερούλη της και β) η έδρα του δημοσιογραφικού κονσόρτσιουμ ICIJ είναι οι φονιάδες των λαών Ηνωμένες Πολιτείες (συνδυασμός που από μόνος του αρκεί για να έχει το μέσο Πουτινάκι πολλαπλούς οργασμούς). 

Φτιάξτε ποπ κορν. It’s showtime! 



 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top