ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιορτάζει όντως σήμερα η μισή Κύπρος; Πόσοι Ανδρέηδες και Ανδρούλες υπάρχουν

Γιορτάζει όντως σήμερα η μισή Κύπρος; Πόσοι Ανδρέηδες και Ανδρούλες υπάρχουν

Το πιο δημοφιλές όνομα στην Κύπρο είναι αυτό της Μαρίας, αφού, σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού του 2011, υπήρχαν συνολικά σχεδόν 40,000 Μαρίες ανά το παγκύπριο και συγκεκριμένα 39,883.

Δεύτερο πιο δημοφιλές όνομα στην Κύπρο, είναι αυτό του Ανδρέα με 36,682 καταγραφές. Ο Ανδρέας ως γνωστό εορτάζει στις 30 Νοεμβρίου, ημέρα εορτής του Αποστόλου Ανδρέα.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το όνομα Ελένη με 29,393 καταγραφές.

Τέταρτο πιο δημοφιλές όνομα στην Κύπρο είναι αυτό του Γιώργου με 26,284 αναφορές.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει το όνομα της Ανδρούλας με 19,339 καταγραφές. Όπως και ο Ανδρέας, η Ανδρούλα εορτάζει στις 30 Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τον καταρτισμό του συγκεκριμένου καταλόγου έχει γίνει ομαδοποίηση βάσει της προέλευσης του κάθε ονόματος, όπου αυτό ήταν εφικτό. Για παράδειγμα στο όνομα Ανδρέας περιλαμβάνονται και τα ονόματα Άντυ, Άνδρος, Ανδρίκκος, κλπ, ενώ στο όνομα Μαρία περιλαμβάνονται και τα ονόματα Μάρω, Μαρούλα, Μαίρη, κλπ.

Άρα έχουμε 36,682 Ανδρέηδες και 19,339 Ανδρούλες, σύνολο 56,021. Το 2011 σύμφωνα με την απογραφή ο πληθυσμός της Κύπρου ανερχόταν στις 840,407 άτομα άρα το όνομα Ανδρέας/Ανδρούλα αντιστοιχεί σε ποσοστό μόλις 6,67%.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την πιο πρόσφατη απογραφή πληθυσμού (Οκτώβριος 2021) το σύνολο του πληθυσμού ανήλθε σε 923,272 άτομα. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν εκδοθεί τα στατιστικά με τη συχνότητα ονομάτων με βάση τη νέα απογραφή πληθυσμού.

Άλλα δημοφιλή ονόματα

Απ’ εκεί και πέρα, στην έκτη θέση με τα πιο δημοφιλή ονόματα στην Κύπρο, βρίσκεται το όνομα του Κώστα με 18.198 καταγραφές. Όπως και η Ελένη, ο Κώστας εορτάζει στις 21 Μαΐου.

Στην έβδομη θέση βρίσκεται ο Χρίστος με 16.236 αναφορές. Ο Χρήστος ή ο Χρίστος εορτάζει στις 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα των Χριστουγέννων.

Όγδοο όνομα στις προτιμήσεις των Κυπρίων είναι αυτό του Νικόλα με 15.068 καταγραφές.
Στην ένατη θέση βρίσκεται το όνομα Μιχάλης με 14.576 καταγραφές. Τέλος, την πρώτη δεκάδα με τα δημοφιλή ονόματα στην Κύπρο, συμπληρώνει ο Παναγιώτης με 13.920 καταγραφές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top