ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το Υφ. Κοινωνικής Πρόνοιας μας κατήγγειλε επειδή... δεν κάνει τη δουλειά του- Ο μικρός Άγγελος γίνεται «μπαλάκι» για τα συμφέροντά τους

Το Υφ. Κοινωνικής Πρόνοιας μας κατήγγειλε επειδή... δεν κάνει τη δουλειά του- Ο μικρός Άγγελος γίνεται «μπαλάκι» για τα συμφέροντά τους

Με μία άκρως προκλητική επιστολή προς την Ένωση Συντακτών Κύπρου, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, καταγγέλλουν το Themaonline, επειδή σε αντίθεση με τους ίδιους, κάνει σωστά τη δουλειά του.

Με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας με τίτλο Κραυγή αγωνίας για τον μικρό Άγγελο- «Ήθελαν να δείχνει άρρωστος…αν δεν ήταν το κονδύλι από την Ευρώπη θα ήταν σπίτι του», οι Υπηρεσίες του κράτους μας κατηγορούν για δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων, την ίδια στιγμή που οι ίδιες δεν στέκονται δίπλα σ΄ένα παιδί!

Συγκεκριμένα μας αναφέρουν στην επιστολή: «Με αφορμή τα πιο πάνω άρθρα, θα θέλαμε να καταγγείλουμε την δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων (όνομα, χώρος διαμονής και ατομικό οικογενειακό ιστορικό), που αφορούν παιδί, το οποίο βρίσκεται υπό την γονική μέριμνα του Διευθυντή Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και διαμένει σε ίδρυμα παιδικής προστασίας. Τέτοια δημοσιότητα καταπατεί σοβαρά τα δικαιώματα του και επομένως αντίκειται προς το συμφέρον του παιδιού, αφού το εκθέτει δημόσια, παραβιάζοντας την αξιοπρέπεια και την ιδιωτική του ζωή».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ THEMAONLINE

Αν είναι δυνατόν σε ένα κράτος δικαίου, οι καταγγελλόμενοι για παραλείψεις σε θέμα δημοσίου συμφέροντος, για την προστασία της ζωής, της διαβίωσης και ευημερίας ενός μωρού, να καταγγέλλουν την ιστοσελίδα μας για ένα ανήλικο, του οποίου κηδεμόνας είναι ο εκάστοτε Προέδρος της Δημοκρατίας. Για ένα θέμα που το ίδιο το κράτος, ανέδειξε ως μέγιστο πρόβλημα που αφορά σε ένα μωρό που έμεινε χωρίς γονείς και φροντίδα. Και αυτό διότι οι υπεύθυνοι του Γραφείου Ευημερίας παίζουν «πίνγκ πόνγκ» με ένα ανήλικο που το μόνο που ζητά είναι ένα σπίτι και αγάπη.  

Καλό θα ήταν η Υπουργός Υγείας και η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, να κάνουν τη δουλειά τους και να αφήσουν στην άκρη καταγγελίες, επιστολές και οτιδήποτε άλλο προσπαθεί να φιμώσει την ελευθεροτυπία.

Δεν θα εκφοβισθούμε και δεν θα κάνουμε πίσω σε θέματα που αφορούν τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις κραυγαλέες περιπτώσεις απαξίωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Εκείνοι που μας κατηγορούν για καταπάτηση δικαιωμάτων του παιδιού και για παραβίαση της αξιοπρέπειας του, ας κοιταχτούν στον καθρέφτη.

Αντί λοιπόν, να τιμωρούν τη γυναίκα που θέλει να προστατέψει το παιδί και το Themaonline που έφερε στη δημοσιότητα το θέμα, ας βρουν λύση ΑΜΕΣΑ.

Θυμίζουμε ότι ο  Άγγελος γεννήθηκε το 2014 μαζί με το δίδυμο αδερφάκι του και αφέθηκε από τους γονείς του στο νοσοκομείο, αφού δεν μπορούσαν να τον μεγαλώσουν και η πολιτεία δεν τους στήριξε. Κάτι που διαπιστώνει και σε έκθεση της η Επίτροπος Δικαιωμάτων του παιδιού

Το 2016 είχε δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια, η οποία, όμως, αποδείχθηκε ακατάλληλη για να τον φροντίσει, αφού υπέστη κακοποίηση και έτσι το παιδάκι εξακολουθούσε να διαμένει στο Νοσοκομείο.

Ο Άγγελος τόσα χρόνια μετά, έφτασε στην ηλικία των 9,5 ετών να μην έχει ακόμη ένα σπίτι, μια ζεστή αγκαλιά.

Το θέμα φέρνει ξανά στη δημοσιότητα η κυρία Χρύσω Σάββα, η γυναίκα που προσπαθεί εδώ και χρόνια να υιοθετήσει τον Άγγελο και να του προσφέρει όλα όσα έχει ανάγκη με κυριότερο την αγάπη και τη στοργή.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση SIGMA: «Θρίλερ» για ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ - Οι επιδόσεις ΠτΔ και Κυβέρνησης - Ποιοι Υπουργοί πέρασαν την… βάση

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Έτσι θα βαθμολογούνται – Τα ιεραρχικά επίπεδα και τα κριτήρια αξιολόγησης

Διαρροή υγραερίου: 100 περιστατικά σε 5 χρόνια – 10 συμβουλές για το πως να προσέχουμε

Πότε έρχονται βροχές και σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας - Στο στόχαστρο πάνω από 500 οντότητεςΗ εικόνα της Κυβέρνησης ένα χρόνο μετά τις εκλογές - Η εκτίμηση του εκλογικού σώματος για το έργο του Νίκου Χριστοδουλίδη

Η εικόνα της Κυβέρνησης ένα χρόνο μετά τις εκλογές - Η εκτίμηση του εκλογικού σώματος για το έργο του Νίκου Χριστοδουλίδη

Μια εικόνα με πολλά μηνύματα για τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη δίνει η πρώτη δημοσκόπηση του ΣΙΓΜΑ η οποία καταγράφει στην ουσία την απογοήτευση που εκφράζουν οι πολίτες από την παρούσα κυβέρνηση σε ποσοστό 52%.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top