ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά Ελεγκτικής σε Λετυμπιώτη - «Να ενημερώνεται για τα πραγματικά γεγονότα»

Πυρά Ελεγκτικής σε Λετυμπιώτη - «Να ενημερώνεται για τα πραγματικά γεγονότα»

Εισήγησή μας προς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο είναι να φροντίζει να ενημερώνεται για τα πραγματικά γεγονότα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελεγκτική Υπηρεσία σχετικά με σημερινές δηλώσεις του Εκπροσώπου στον ΑΝΤ1 όπου «αναφέρθηκε σε παρουσία του ίδιου του Γενικού Ελεγκτή στις εργασίες ανακαίνισης στο Προεδρικό Μέγαρο και σε δήθεν επιμονή του να εισέλθει και να επιθεωρήσει ο ίδιος το μπάνιο και την κρεβατοκάμαρα του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Η Ελεγκτική Υπηρεσία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι στο πλαίσιο ελέγχου της δημόσιας σύμβασης που αφορούσε εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης στην προεδρική κατοικία στον 1ο όροφο του Προεδρικού Μεγάρου, στις 6 Ιουλίου 2023 δύο λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας επισκέφτηκαν, μετά από συνεννόηση, το Προεδρικό Μέγαρο για επιθεώρηση των εργασιών.

Προστίθεται ότι κατά την παρουσία τους στο χώρο έξω από το γραφείο του Πρόεδρου, όπου γίνονται οι διαπιστεύσεις των πρέσβεων και οι διαβεβαιώσεις των επισήμων, «η μία λειτουργός μας επιχείρησε να φωτογραφήσει κάποιες εργασίες που είχαν γίνει. Τότε δέχθηκε φραστική επίθεση από υπάλληλο που είναι αποσπασμένη στην Προεδρία, η οποία της ζήτησε να διαγράψει τη φωτογραφία. Μετά από αυτό, ζήτησαν από τους συναδέλφους να παραδώσουν τα κινητά τους».

Στη συνέχεια, αναφέρεται, οι δύο λειτουργοί, ανέβηκαν με συνοδεία στον πάνω όροφο όπου γίνονταν οι εργασίες, όπως ήταν η συνεννόηση. «Η Πρώτη Κυρία τους απαγόρευσε να εισέλθουν στους χώρους όπου είχαν γίνει εργασίες με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για ιδιωτικό χώρο. Οι συνάδελφοι αποχώρησαν», αναφέρει η ΕΥ.

Προσθέτει ότι το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Γενικός Ελεγκτής επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του εξήγησε ότι πρόκειται για δημόσιο έργο και ότι, λόγοι αρχής, επιβάλλουν να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη/έλεγχος, αφού δεν μπορεί να δημιουργηθεί προηγούμενο ότι μπορεί να διεξάγεται δημόσιο έργο και σε αυτό να μην έχουν πρόσβαση οι λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμφώνησε και εισηγήθηκε στον Γενικό Ελεγκτή όπως, στην επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί, είναι παρόντες και οι ίδιοι. Ο Γενικός Ελεγκτής ανάφερε ότι δεν το θεωρούσε αυτό σωστό όμως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέμενε. Ο Γενικός Ελεγκτής, από σεβασμό στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, συμφώνησε», προστίθεται.

Όπως αναφέρει η ΕΥ, η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου 2023. Παρόντες από την Ελεγκτική Υπηρεσία ήταν ο Γενικός Ελεγκτής, η Διευθύντρια Τεχνικού Ελέγχου και οι δύο λειτουργοί που είχαν παραστεί στην επίσκεψη της 6ης Ιουλίου. Η συνάντηση έγινε στο χώρο όπου συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο.

«Μόλις προσήλθε στο χώρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Γενικός Ελεγκτής, ενώπιον όλων, εισηγήθηκε όπως οι δύο αξιωματούχοι παραμείνουν σε εκείνο στο χώρο ώστε στον πρώτο όροφο να ανέβουν μόνο οι υπηρεσιακοί. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέμενε όπως ανεβούν και ο ίδιος με τον Γενικό Ελεγκτή, όπως και έγινε», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Τέλος, η ΕΥ αναφέρει ότι «εισήγησή μας προς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο είναι, προτού εκφράζεται με τέτοιο απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο για κάποιο πρόσωπο, τουλάχιστον να φροντίζει να ενημερώνεται για τα πραγματικά γεγονότα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

«Η Ευρώπη θα στέκεται πάντα στο πλευρό σας για να λυθεί το Κυπριακό» αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της προς τον κυπριακό λαό η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top