ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προβαίνει σε έρευνα για την εκτροπή νερού στον Κούρη η Αρχή κατά της Διαφθοράς

Προβαίνει σε έρευνα για την εκτροπή νερού στον Κούρη η Αρχή κατά της Διαφθοράς

Στον διορισμό του πρώην Προέδρου του Επαρχιακού Δικαστηρίου, Νίκου Γιαπανά, προέβη η Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς ως Λειτουργού Επιθεώρησης για τη διεξαγωγή έρευνας για το θέμα της εκτροπής του νερού του ποταμού Κούρη στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής λαμβάνοντας γνώση δημοσιογραφικών πληροφοριών και ανταποκρίσεων για το εν λόγω θέμα, η Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς αποφάσισε να προβεί σε δικές της ενέργειες για ενημέρωσή της αναφορικά με τα γεγονότα που το περιβάλλουν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, σε πρώτο στάδιο υπήρξε επικοινωνία με τους δημοσιογράφους που είχαν καλύψει το θέμα, ενώ στις 18 Οκτωβρίου, 2023, με δικό της αίτημα η Αρχή παρακολούθησε τη Συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος για το υπό αναφορά ζήτημα.

Προστίθεται ότι στις 25 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε επιτόπια επίσκεψη στην περιοχή της Τριμίκλινης-Σαϊττά και άρχισε η συλλογή περαιτέρω στοιχείων και πληροφοριών, ενώ υπήρξε και σχετική επικοινωνία με την Ελεγκτική Υπηρεσία, η οποία επίσης προβαίνει σε δική της έρευνα.

Σημειώνεται ότι μετά τις πιο πάνω εξελίξεις η Αρχή, σε Συνεδρία της αποφάσισε τη διεξαγωγή αυτεπάγγελτης έρευνας με σκοπό τη διακρίβωση του, κατά πόσον, διαχρονικά υπήρξαν παρανομίες και/ή παραλείψεις οι οποίες να δημιουργούν υπόνοιες για πράξεις διαφθοράς από πλευράς κρατικών αξιωματούχων και/ή λειτουργών.

Αναφέρεται ότι «η έρευνα θα καλύπτει όλη την περίοδο κατά την οποία διαπιστώνονται τέτοιες ενέργειες, περίοδος η οποία στο παρόν στάδιο δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς, επί του παρόντος θα συνεχίσει τη συλλογή πληροφοριών για πιο αποτελεσματική διερεύνηση.

Σημειώνεται τέλος, ότι η Αρχή αποφάσισε όπως διορίσει ως Λειτουργό Επιθεώρησης τον πρώην Πρόεδρο Επαρχιακού Δικαστηρίου, Νίκο Γιαπανά, στον οποίο θα παράσχει όλα τα στοιχεία με τα οποία θα έχει εφοδιαστεί προς διευκόλυνση διεξαγωγής της έρευνας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top