ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τ/κ περιουσίες: Ελέχθηκαν 1.000 συμβάσεις μίσθωσης υποστατικών - Ανάκτηση για 98, υπό διερεύνηση 105

Τ/κ περιουσίες: Ελέχθηκαν 1.000 συμβάσεις μίσθωσης υποστατικών - Ανάκτηση για 98, υπό διερεύνηση 105

Έλεγχος σε συνολικά 1.000 συμβάσεις μίσθωσης τουρκοκυπριακών υποστατικών που χρησιμοποιούνται για εμπορικούς λόγους πραγματοποιήθηκε μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της αξιολόγησης των υφιστάμενων συμβάσεων και της ορθής τήρησης των όρων τους. Οι έλεγχοι, που διενεργούνται από κλιμάκιο εσωτερικού ελέγχου που συστάθηκε με οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών, αφορούν συμβάσεις για υποστατικά σε όλες τις Επαρχίες.

Από τους ελέγχους αποδείχθηκε παραβίαση των όρων της σύμβασης σε 98 περιπτώσεις, για τις οποίες έχει δρομολογηθεί η διαδικασία για ανάκτηση από την Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, ενώ για άλλες 105 θα γίνει περαιτέρω διερεύνηση.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Εσωτερικών εφαρμόζει σειρά μέτρων που στοχεύουν στην επίλυση ιδιαζουσών περιπτώσεων διαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών. Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ανακαλέσει άδεια εκμετάλλευσης τουρκοκυπριακής περιουσίας (γεωργικού κλήρου) στην Επαρχία Πάφου, μετά από διαπίστωση ότι η εν λόγω περιουσία, ενώ τύγχανε αξιοποίησης από πρόσφυγα δικαιούχο για γεωργικούς σκοπούς, λανθασμένα εγκρίθηκε για παραχώρηση για εξυπηρέτηση άλλης ανάπτυξης από μη πρόσφυγα. Μετά από νέα απόφαση του Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, η συγκεκριμένη περιουσία ανακτήθηκε και η άδεια χρήσης θα εκχωρηθεί εκ νέου στον αρχικό δικαιούχο, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία που επιτελέστηκε εις βάρος του.

Υπενθυμίζεται ότι με σκοπό τη θεσμοθέτηση διαδικασιών και την εισαγωγή μηχανισμών για αξιοκρατική και χρηστή διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών, με οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών, τα διαθέσιμα τουρκοκυπριακά υποστατικά και ακίνητα θα δημοσιεύονται στο εξής στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, μέσω της οποίας όλοι οι ενδιαφερόμενοι πρόσφυγες θα μπορούν να τα διεκδικήσουν, στη βάση κοινών κριτηρίων. Η απόφαση για παραχώρηση ενός υποστατικού/ακινήτου θα γίνεται κατόπιν αξιολόγησης των αιτήσεων από αρμόδια Επιτροπή, ώστε να εξασφαλίζεται η ισονομία στην αξιοποίηση των τουρκοκυπριακών περιουσιών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη στην Έγκωμη: Επιβεβαιώθηκαν οι παράνομες μετατροπές στα διαμερίσματα - Οι άδειες που είχε τελικά το υποστατικό

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Έτσι θα βαθμολογούνται – Τα ιεραρχικά επίπεδα και τα κριτήρια αξιολόγησης

Διαρροή υγραερίου: 100 περιστατικά σε 5 χρόνια – 10 συμβουλές για το πως να προσέχουμε

Συγκλονίζει ο Αντρέας που έχασε το χέρι του από αιγυπτιακή χειροβομβίδα - «Έβγαλαν αναξιόπιστους 10+ μάρτυρες, σας θυμάμαι όλους έναν έναν»

Λώρης Λοϊζίδης: Η τρυφερή φωτογραφία που ανάρτησε με τις κορούλες του - «7 χρόνια ευλογία»

Πέρετζ-Ντε Λούκας: Το πάνε σε πολιτικά δικαστήρια…



 ΠτΔ: «Το Προεδρικό δεν εμπλέκεται στις εκλογές» - «Κλείδωσε» η συνάντηση με Ολγκίν

ΠτΔ: «Το Προεδρικό δεν εμπλέκεται στις εκλογές» - «Κλείδωσε» η συνάντηση με Ολγκίν

Στις 11 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Μαρία Άνχελα Ολγκίν, όπως ο ίδιος ανέφερε σήμερα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top