ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταδιακή υποχώρηση της σκόνης - Έρχεται κύμα καύσωνα

Σταδιακή υποχώρηση της σκόνης  - Έρχεται κύμα καύσωνα

Σημαντικά βελτιωμένη είναι η ποιότητα του αέρα στην Κύπρο μετά το κύμα σκόνης, από τη Συρία, που είχε σαρώσει το νησί από το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία στον αέρα εξακολουθεί να αιωρείται σκόνη, κυρίως στα νοτιανατολικά παράλια, ωστόσο βρίσκεται σε επιτρεπτά όρια.
Η σκόνη η οποία θα επηρεάζει την Κύπρο μέχρι και την Κυριακή προέρχεται αυτή τη φορά από την Αφρική.
Παράλληλα κύμα καύσωνα, με τη θερμοκρασία να ανέρχεται στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, θα ταλαιπωρεί την Κύπρο μέχρι και το Σάββατο.

Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας: Θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα

Για δραματική μείωση της σκόνης στην ατμόσφαιρα έκανε λόγο ο διευθυντής του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας Αναστάσιος Γιαννάκη.

Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, είπε ότι με βάση τις τελευταίες μετρήσεις στη Λευκωσία η σκόνη είναι 50 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, στη Λεμεσό 112, στη Λάρνακα 50, στο Ζύγι 35, στην Πάφο 57 και στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου 83 μικρογραμμάρια.


Ο κύριος Γιαννάκη σημείωσε ότι θα συνεχίσει η παρακολούθηση του φαινομένου ενώ απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι με βάσει τον κώδικα πρακτικής ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να διασφαλίζει την ασφάλεια, την υγεία και ευημερία των εργαζομένων.


Ως εκ τούτου, είπε, όπως συμβαίνει με τις υψηλές θερμοκρασίες έτσι και στην περίπτωση της σκόνης θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα προστασίας για κάθε εργαζόμενο.
Σημείωσε τέλος ότι οι οδηγίες που έχουν δοθεί στους λειτουργούς είναι να ερευνώνται όλα τα περιστατικά και καταγγελίες για εργοδότες που παραβιάζουν των κώδικα πρακτικής για εφαρμογή της νομοθεσίας.

Αναλυτικά η πρόβλεψη της μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Ασθενής εποχική χαμηλή πίεση καλύπτει την περιοχή, ενώ στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως θαλάσσιοι, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν μετά το μεσημέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 32 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, τις αυγινές κυρίως ώρες, είναι δυνατό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά νοτιοανατολικοί, γενικά ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 25 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 23 βαθμούς στα βόρεια παράλια και στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τη νύκτα του Σαββάτου και της Κυριακής αναμένεται τοπικά σχηματισμός αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή αναμένεται πτώση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κεντρικές Φυλακές: Εντοπίστηκαν μπάλες ποδοσφαίρου που είχαν μέσα κινητά - Φαίνεται να ρίχθηκαν από την νεκρή ζώνη

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Τρόμος στη Γαλλία: Αστυνομικοί σκότωσαν άνδρα που επιχείρησε να κάψει συναγωγή

Δημήτρης Σταρόβας: Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στο νοσοκομείο - Φίλοι και συγγενείς ανησυχούν



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top