ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Αριστοτέλους: «Στήριξη της Πολιτείας για ανάδειξη παραδόσεων Μαρωνιτών»

Άννα Αριστοτέλους: «Στήριξη της Πολιτείας για ανάδειξη παραδόσεων Μαρωνιτών»

Για την στήριξη της Πολιτείας στις προσπάθειες ανάδειξης των παραδόσεων και αξιών των Μαρωνιτών, διαβεβαίωσε η επικεφαλής του γραφείου Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων Άννα Αριστοτέλους την Πέμπτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο της, σε χαιρετισμό της σε εκδήλωση της νεολαίας του Σωματείου «Ο ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ», η κ. Αριστοτέλους ανέφερε ότι «τα παιδιά και οι νέοι μας αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας του οποίου επίκεντρο είναι ο άνθρωπος και η ανθρωποκεντρική προσέγγιση».

Στη βάση αυτή σχεδιάζονται οι δράσεις και ενέργειές μας που στόχο έχουν τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και την κάλυψη των αναγκών τους, πρόσθεσε.

Είναι ακόμη μεγαλύτερη η ευθύνη μας, συνέχισε η κ. Αριστοτέλους, όταν υπάρχει ανάγκη για παροχή στήριξης για ανάπτυξη δράσεων από νέους ανθρώπους.

Δράσεις, είπε, «σαν αυτές που αναπτύσσει το δικό σας Σωματείο, το οποίο αποτελεί λαμπρό παράδειγμα ανάληψης και προώθησης πρωτοβουλιών, πολιτιστικού και αθλητικού χαρακτήρα».

«Οι δράσεις σας, οι οποίες υλοποιούνται τόσο στις ελεύθερες περιοχές όσο και στον κατεχόμενο Κορμακίτη και δεν απευθύνονται μόνο στα μέλη σας αλλά στην ευρύτερη κοινότητα των Μαρωνιτών, φανερώνουν τις προθέσεις και τους στόχους σας, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τη διατήρηση της ιστορίας, των παραδόσεων και των αξιών της κοινότητας», ανέφερε.

Παραδόσεις και αξίες, σημείωσε, «τις οποίες κουβαλούν οι γιαγιάδες, οι παππούδες σας και οι γονείς σας. Παραδόσεις και αξίες για τις οποίες έχω ιδία γνώση, καθώς πραγματοποίησα αρκετές επισκέψεις στον κατεχόμενο Κορμακίτη και είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ γι’ αυτές αλλά και να συνομιλήσω με εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες μας».

«Παραδόσεις και αξίες που αποτελούν τιμή για την κοινότητα και αναμένεται από εσάς να τις διατηρήσετε. Η καλή μαγιά υπάρχει. Χρειάζεται η συνταγή, το σχέδιο και οι αποφασισμένοι που θα υλοποιήσουν το όραμα. Το δικό σας όραμα, το όραμα του σωματείου σας, που είναι η ανάδειξη της Μαρωνιτικής κοινότητας σε διάφορα επίπεδα», είπε.

Σύμφωνα με την κ. Αριστοτέλους, «ο δικός μας ρόλος, ο ρόλος της Πολιτείας, ο ρόλος της Υπηρεσίας της οποίας προΐσταμαι, είναι υποστηρικτικός. Είμαι εδώ για να εκφράσω τη στήριξή μας, για να σας διαβεβαιώσω ότι εργαζόμαστε για σας, τους νέους μας, και να επαναλάβω ότι με τη μεταξύ μας συνεργασία οι στόχοι μπορούν να κατακτηθούν».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε  

Μεγάλη Τετάρτη υπό την «σκιά» της Εργατικής Πρωτομαγιάς: Οι αγώνες για το 8ωρο και το πώς ξεκίνησε στην Κύπρο

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Η διασύνδεση του Κυπριακού με τα ευρωτουρκικά ήταν και παραμένει μία από τις επιδιώξεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος ξεκίνησε εδώ και μήνες ένα μαραθώνιο επαφών με ηγέτες της ΕΕ φτάνοντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Απρίλιο όπου σύμφωνα με την κυβέρνηση, υλοποιήθηκε ο στόχος που έθεσε από την αρχή, δηλαδή η διασύνδεση των ευρωτουρκικών με την πρόοδο στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top