ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τ/Κ Τύπος: Χιλιάδες στρέμματα ε/κ γης στα κατεχόμενα θα δοθούν προς ανάπτυξη

Τ/Κ Τύπος: Χιλιάδες στρέμματα ε/κ γης στα κατεχόμενα θα δοθούν προς ανάπτυξη

Με τίτλο «1 εκατομμύριο στρέμματα μοιράστηκαν ως λεία, θα μοιραστούν και τα υπόλοιπα 600.000 στρέμματα» η ιστοσελίδα Μπουγκιούν Κίπρις γράφει ότι περισσότερα από 600.000 στρέμματα ε/κ γης στα κατεχόμενα, τα οποία δεν διανεμήθηκαν σε Τουρκοκύπριους ως «περιουσίες ίσης αξίας» ή δεν κατανεμήθηκαν σε παιδιά «αγωνιστών και μαρτύρων», θα διανεμηθούν χωρίς να χρησιμοποιηθεί η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας (ΤΜΚ)».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η ιστοσελίδα προσθέτει ότι ο διαμοιρασμός θα συνεχισθεί, αν και η κυριότητα των ακινήτων που μονοπωλεί η «κυβέρνηση» δεν ανήκει ποτέ νομικά σε αυτόν που παίρνει το ακίνητο και εκτιμά ότι μια χούφτα ανθρώπων θα πλουτίσει, ενώ η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι θα πληρώσουν το λογαριασμό για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

«Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η γη στο βορρά δεν ανήκει σε κανέναν και δεν μπορεί να ιδρυθεί κράτος πάνω σε περιουσία που ανήκει σε κάποιον άλλο. Είναι δυνατόν να νομιμοποιηθεί η ιδιοκτησία με προσέγγιση του πραγματικού ιδιοκτήτη μέσω των μονομερών βημάτων της ΤΜΚ, κάτι που είναι αποδεκτό από την διεθνή κοινότητα, αλλά ούτε εμείς ούτε η Τουρκία έχουμε τα χρήματα για να μεταβιβάσουμε στην ΤΜΚ», σημειώνει το δημοσίευμα.

Στο μεταξύ, η Χαλκίν Σεσί γράφει σήμερα ότι σύμφωνα με πληροφορίες, στα Καζιβερά και σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ζώνη προστασίας ακτής, έχει αρχίσει να αυξάνεται ο αριθμός κατοικιών, ενώ σε άλλη περιοχή που προορίζεται για την κατασκευή δρόμου, γίνεται προσπάθεια ο δρόμος να μην κατασκευαστεί, αλλά να γίνουν οικόπεδα.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι μετά το κατεχόμενο Τρίκωμο, που έχει μετατραπεί σε τσιμεντούπολη με άναρχο τρόπο, κάποια άτομα με «ακόρεστες ορέξεις» έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην περιοχή της Λεύκας και στην παραλία των Καζιβερών. Η αύξηση του αριθμού των κτηρίων στα Καζιβερά έχει καταστήσει αναγκαία την κατασκευή δρόμου, και παρά τη συγκεκριμένη άποψη των αρμόδιων «τμημάτων πολεοδομίας και οδοποιίας», η πρόταση που ετοίμασαν αποσύρθηκε.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της εφημερίδας, η πρόταση για την κατασκευή του δρόμου αποσύρθηκε από τον «πρωθυπουργό» Ουνάλ Ουστέλ και δεν μεταφέρθηκε στο «υπουργικό συμβούλιο» με τον κ. Ουστέλ να δηλώνει: «θα δούμε αργότερα».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top