ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ουστέλ: «Επιβεβαιώνεται η πολιτική των δύο κρατών»

Ουστέλ: «Επιβεβαιώνεται η πολιτική των δύο κρατών»

Την θέση ότι ο Τούρκος Πρόεδρος επιβεβαίωσε την πολιτική της τ/κ πλευράς στο Κυπριακό για ένα μοντέλο λύσης των δύο κρατών, εξέφρασε ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ, όπως είχε κάνει νωρίτερα και ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ σε δηλώσεις του για την συνάντηση που είχαν στην Κωνσταντινούπολη με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Αντιπρόεδρο, Τζεβντέτ Γιλμάζ.

Σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ, που αναδημοσιεύεται από τα τ/κ ΜΜΕ, ο κ. Ουστέλ πρόσθεσε ότι το αίτημα για την συνάντηση προήλθε από αυτούς, δηλαδή τον κ. Τατάρ και τον ίδιο, αλλά η πρόσκληση για την συνάντηση έγινε από τον Τούρκο Πρόεδρο.

Εκτός από το Κυπριακό, έγραψε, συζήτησαν και θέματα που αφορούν τους τομείς της ενέργειας, της υγείας, των μεταφορών και της παιδείας. «Είχα την ευκαιρία να πω και γω τις απόψεις μου ως επικεφαλής της κυβέρνησης» συμπλήρωσε. Εξέφρασε δε την ευτυχία του γιατί διαπίστωσε την πλήρη στήριξη της Κυβέρνησης της Τουρκίας σε έργα υποδομής, όπως η μεταφορά ηλεκτρισμού με καλώδιο από την Τουρκία, που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση κι ανάπτυξη του ψευδοκράτους.

«Σημαντικές επενδύσεις, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας, μας περιμένουν το 2024. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να διασφαλιστεί το ενεργειακό μέλλον της τδβκ» - όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος - «με το δεύτερο σημαντικότερο έργο του αιώνα, της μεταφοράς ηλεκτρισμού με καλώδιο, το οποίο θα δρομολογηθεί μετά την ολοκλήρωση των μελετών σκοπιμότητας τον Απρίλιο ή τον Μάιο».

Ο κ. Ουστέλ πρόσθεσε ότι η συνάντηση ήταν σε πολύ θετικό κλίμα και επικεντρωμένη σε αποτελέσματα και επέστρεψαν από την Κωνσταντινούπολη με το αίσθημα ότι το 2024 θα είναι μια «πολύ καλύτερη χρονιά».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top