ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άμεση δημοσίευση του πορίσματος για Ακάμα ζητούν περιβαλλοντικές οργανώσεις

Άμεση δημοσίευση του πορίσματος για Ακάμα ζητούν περιβαλλοντικές οργανώσεις

Το BirdLife Cyprus, το Terra Cypria, ο Σύνδεσμος Προστασίας Άγριας Ζωής (Cyprus Wildlife Society) και η Πρωτοβουλία για την Διάσωση των Φυσικών Ακτών (Cyprus Natural Coastline), ζητούν την άμεση δημοσίευση του πορίσματος της διοικητικής έρευνας του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για τη βελτίωση του οδικού δικτύου στο Εθνικό Δασικό Πάρκο (ΕΔΠ) Ακάμα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των οργανώσεων, στην ανακοίνωση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ημερομηνίας 05.12.2023, αναφορικά με το πόρισμα της διοικητικής έρευνας για τη βελτίωση του κύριου οδικού δικτύου του ΕΔΠ Ακάμα, δεν γίνεται ξεκάθαρη παραδοχή ότι υφίσταται σαφής παράβαση αρκετών και σημαντικών νομικά δεσμευτικών, ουσιωδών και ειδικών όρων της περιβαλλοντικής έγκρισης. Ως εκ τούτου, δεν αναζητούνται και δεν καταλογίζονται οι όποιες ευθύνες. Η απόδοση ευθυνών για τα σοβαρά λάθη που έγιναν και τις σημαντικές παρεκκλίσεις από τους όρους που τέθηκαν, αναφέρεται, αποτελεί ουσιαστική προϋπόθεση για την αποτροπή παρόμοιων λαθών και παραβάσεων στο μέλλον, καθώς και για την υπεράσπιση του σημαντικότατου θεσμού της Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης έργων και σχεδίων που δύναται να επηρεάσουν περιοχές Natura 2000. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, αναφορικά με αίτημα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος για διεξαγωγή ελέγχου σε σχέση με τα έργα που διεξάγονται στο ΕΔΠ Ακάμα, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ζήτησε σχετική γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και συνεπώς, πριν την έχει, δεν μπορεί να προωθήσει το πόρισμα της διοικητικής έρευνας στον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας.

«Ως περιβαλλοντικές οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών θεωρούμε απαραίτητους τους περιβαλλοντικούς ελέγχους που διενεργούνται από την Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας. Οι περιβαλλοντικοί έλεγχοι συμβάλλουν στην ανάδειξη σημαντικών περιβαλλοντικών ζητημάτων, μέσω της υποβολής αξιόπιστων και αντικειμενικών πορισμάτων, αλλά και εποικοδομητικών συστάσεων προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία», προσθέτουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεσηΕπιστολή Αννίτας στον Χριστοδουλίδη για τα κλιματιστικά στα σχολεία - «Απαιτείται η κατάλληλη πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2025»

Επιστολή Αννίτας στον Χριστοδουλίδη για τα κλιματιστικά στα σχολεία - «Απαιτείται η κατάλληλη πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2025»

Η εγκατάσταση κλιματιστικών σχεδόν στο σύνολο των σχολικών μονάδων της χώρας μας αποτελεί αδήριτη ανάγκη, επισημαίνει η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top