ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε τελικό στάδιο η τριμερής ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ-ΕΔΕΚ σε αρκετούς Δήμους- Ανακοινώνεται η υποψηφιότητα Τσίγκη με τη συνεργασία ΔΗΣΥ-ΔΗΠΑ στον Στρόβολο

Σε τελικό στάδιο η τριμερής ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ-ΕΔΕΚ σε αρκετούς Δήμους- Ανακοινώνεται η υποψηφιότητα Τσίγκη με τη συνεργασία ΔΗΣΥ-ΔΗΠΑ στον Στρόβολο

Σε ανοιχτή γραμμή βρίσκονται τα κόμματα ΑΚΕΛ ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ για να κλειδώσουν τη συνεργασία σε αρκετούς Δήμους. Την ίδια ώρα, η ΔΗΠΑ φαίνεται να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στον Δήμο Στροβόλου και αυτό γιατί ενώ κλείδωσε η συνεργασία με τον ΔΗΣΥ με υποψήφιο τον Χρίστο Τσίγκη, εκκρεμεί η στήριξη της ΕΔΕΚ, η οποία στέλνει σαφές μήνυμα ότι "η στήριξή της δεν είναι δεδομένη εάν η ΔΗΠΑ και ο ΔΗΣΥ δεν στηρίξουν κάποιους Αντιδημάρχους σε άλλους μικρότερους Δήμους, της επιλογής της ΕΔΕΚ, κάτι για το οποίο φαίνεται να υπάρχει πρόθεση απο πλευράς ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν αποκλείεται στον Δήμο Στροβόλου, να κλειδώσει η τριμερής ΑΚΕΛ ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ με υποψήφιο τον Σταύρο Σταυρινίδη.

Σε ότι αφορά στον νυν Δήμαρχο Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, ο οποίος δεν άνοιξε ακόμα τα χαρτιά του εάν θα κατέλθει εκ νέου ως υποψήφιος για τη δημαρχία Στροβόλου, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν γίνεται αποδεκτός απο τα κόμματα ΔΗΣΥ ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ, με το ΔΗΚΟ ωστόσο να το συζητά.

Στην επαρχία Λευκωσίας, φαίνεται να υπάρχει η πρόθεση απο τα κόμματα ΑΚΕΛ- ΕΔΕΚ για ευρύτερη συνεργασία, αφού μετά τη συνεργασία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ, η ηγεσία του ΑΚΕΛ στρέφεται προς την ΕΔΕΚ.

Στον Δήμο Λεμεσού, τα πράγματα εξακολουθούν να είναι ρευστά. Απο τη μια μεριά η υποψηφιότητα του Νίκου Νικολαϊδη ο οποίος στηρίζεται απο τον ΔΗΣΥ και τη ΔΗΠΑ και απο την άλλη, η υποψηφιότητα Γιάννη Αρμεύτη, ο οποίος στηρίζεται απο τα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ. Δεν αποκλείεται και εδώ να δούμε στήριξη απο την ΕΔΕΚ. Σε μια τέτοια περίπτωση, μονόδρομος φαίνεται να είναι και η στήριξη απο την ΕΔΕΚ, του υποψήφιου για τη θέση του περιφερειάρχη, Γιάννη Τσουλόφτα.

Στον Ύψωνα, φαίνεται πως η ΕΔΕΚ θα στηρίξει τον νυν Δήμαρχο Παντελή Γεωργίου ο οποίος κατέρχεται με το ΑΚΕΛ.

Στη Λάρνακα, εν αναμονή της απόφασης του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ για την Δημαρχία της πόλης και για τον υποψήφιο που θα στηρίξει το κόμμα για τη θέση του περιφερειάρχη, φαίνεται πως η τριμερής των κομμάτων ΑΚΕΛ ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, θα κριθεί στο κατά πόσο το ΑΚΕΛ το οποίο κρατά τα σκύπτρα των ποσοστών στην επαρχία, θα γίνει πιο γενναιόδωρο προς την ΕΔΕΚ σε ότι αφορά στις Αντιδημαρχίες μικρότερων Δήμων.

Απο τη στάση του ΑΚΕΛ θα εξαρτηθεί η στήριξη κυρίως του υποψήφιου για την περιφέρεια, Άγγελου Χατζηχαραλάμπους. Πάντως, ο ΔΗΣΥ φαίνεται να κλειδώνει τον Ευάγγελο Ευαγγελίδη ως υποψήφιο για τη θέση του περιφερειάρχη, τον οποίον η ΕΔΕΚ δεν αποκλείεται να στηρίξει εάν δεν τα βρει με το ΑΚΕΛ.

Στην Πάφο, τίποτα δεν έχει κλειδώσει μέχρι στιγμής, σε ότι αφορά τη συνεργασία των κομμάτων ΑΚΕΛ ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ. Τα επικρατέστερα ονόματα απέναντι στον Φαίδωνα Φαίδωνος, είναι:Μαίρη Λάμπρου, Βάσος Δημητρίου και  Εύρος Λοϊζίδης.

"Όχι" απο Μυριάνθους για την Πόλη Χρυσοχούς

Ρευστό παραμενει το τοπίο στην Πόλη Χρυσοχούς. Ο μέχρι πρόσφατα επικρατέστερος για την Δημαρχία, βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους, φαίνεται να κάνει πίσω. Το κριτήριο για τον κύριο Μυριάθους ήταν η στήριξή του εκτός απο την ΕΔΕΚ και απο τα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, το οποίο ωστόσο, αντιμετωπίζει προβλήματα με την τοπική οργάνωση στον συγκεκριμένο Δήμο. Αυτό το οποίο αναμένεται, είναι το όνομα του υποψηφίου, ο οποίος θα προέρχεται απο την ΕΔΕΚ.

Έτοιμα τα ψηφοδέλτια της ΕΔΕΚ σε Λεμεσό και Λευκωσία.

Σε συνέχεια της Πάφου όπου ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια με τα ονόματα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, η ΕΔΕΚ έχει ολοκληρώσει και τα ψηφοδέλτια σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα Λεμεσού και Λευκωσίας. Η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει πριν απο το τέλος του χρόνου.

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται και οι διεργασίες για τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων σε Λάρνακα και Αμμόχωστο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top