ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό: Ανακοινώθηκε και επίσημα ο διορισμός της απεσταλμένης από τον ΓΓ ΟΗΕ

Κυπριακό: Ανακοινώθηκε και επίσημα ο διορισμός της απεσταλμένης από τον ΓΓ ΟΗΕ

Ανακοινώθηκε και επίσημα ο διορισμός της απεσταλμένης από τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό της  María Angela Holguín Cuéllar ως Προσωπικού Απεσταλμένου του για την Κύπρο.

Ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε από την κ. Holguín να αναλάβει έναν ρόλο καλών υπηρεσιών εκ μέρους του για να αναζητήσει κοινό έδαφος στην πορεία προς τα εμπρός και να τον συμβουλεύσει για το Κυπριακό.

Η κα Holguín φέρνει εκτεταμένη διπλωματική εμπειρία στα υψηλότερα επίπεδα, μεταξύ άλλων ως Υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας (2010-2018).

Υπηρέτησε επίσης ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κολομβίας στις Διαπραγματεύσεις για την Ειρηνευτική Διαδικασία στην Αβάνα της Κούβας (2015-2016) και ήταν μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου για τη Μεταπολίτευση (2017-2018).

Προηγούμενες θέσεις στη διπλωματική της καριέρα περιλαμβάνουν τη θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Κολομβίας στα Ηνωμένα Έθνη, της Πρέσβης στη Βενεζουέλα και του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών. Η κα Holguín είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών από το Universidad de Los Andes στη Μπογκοτά.

Σπούδασε επίσης στο Centre d´Études Diplomatiques et Stratégiques και στο Université Paris–Sorbonne στο Παρίσι. Εκτός από ισπανικά, μιλά αγγλικά και γαλλικά.

Η ανακοίνωση της Προεδρίας:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης χαιρετίζει με ικανοποίηση την απόφαση του ΓΓ των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες να διορίσει την κα Μαρία Άντζελα Χολγκουίν Κουεγιάρ, πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Κολομβίας, ως προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του έθεσε στόχο την επανενεργοποίηση του διεθνούς παράγοντα και ειδικά των ΗΕ, για τη διερεύνηση της προοπτικής επανέναρξης των συνομιλιών από εκεί που έμειναν το 2017 στο Κραν Μοντανά.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης παραμένει προσηλωμένος στο να συνεχίσει να εργάζεται με ξεκάθαρη πολιτική βούληση, τόσο για την επανέναρξη των συνομιλιών επί της συμφωνημένης βάσης όσο και για κατάληξη των συνομιλιών με την εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, και των αρχών και αξιών της ΕΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top