Παναγιώτης Παλατές: «Προτεραιότητα η συμμετοχικότητα των πολιτών»

Παναγιώτης Παλατές: «Προτεραιότητα η συμμετοχικότητα των πολιτών»

Η συμμετοχικότητα των πολιτών και ο συντονισμός των μη κυβερνητικών οργανώσεων είναι στις προτεραιότητές του δήλωσε τη Δευτέρα στο ΚΥΠΕ ο νεοδιορισθείς Επίτροπος του Πολίτη, Παναγιώτης Παλατές.

«Πρωτίστως θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει με τον διορισμό μου ως Επίτροπο του Πολίτη», είπε ο κ. Παλατές.

Πρόσθεσε ότι στις προτεραιότητες του είναι η συμμετοχικότητα και το πλάνο δράσης το οποίο είχε εξαγγείλει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης.

Σημείωσε ότι ήδη έχουν τροχιοδρομηθεί ορισμένες δράσεις κυρίως σε διαδικτυακό επίπεδο τις οποίες ο ίδιος, ως νέος Επίτροπος του Πολίτη, μαζί με την ομάδα του θα κληθούν να υλοποιήσουν.

Ανέφερε ότι ο δεύτερος πυλώνας δράσης αφορά στον συντονισμό και την δράση των μη κυβερνητικών οργανώσεων σε πολλά επίπεδα.

«Η πρώτη μου σκέψη είναι η ενεργοποίηση του παλιού προγράμματος που αφορά τους εθελοντές πυροσβέστες, κυρίως σε περιόδους αιχμής, στο ίδιο μοντέλο της Ελλάδας», είπε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ανάμεσα στις προτεραιότητες είναι και δράσεις για τα ζώα, σημειώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν περαιτέρω ανακοινώσεις που αφορούν το χαρτοφυλάκιο του Επιτρόπου του Πολίτη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πού θα κινηθεί η ομιλία του Προέδρου στο Στρασβούργο - Οι πέντε πυλώνες που θα συνδέσει

Πού θα κινηθεί η ομιλία του Προέδρου στο Στρασβούργο - Οι πέντε πυλώνες που θα συνδέσει

Για την προϋπόθεση ισχύος και συνοχής εκ των έσω αναμένεται να μιλήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στους Ευρωβουλευτές την Τρίτη καθώς και να αναδείξει τη στενή συνεργασία που θα έχει η Κυπριακή Προεδρία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως ουσιαστική προϋπόθεση για την προώθηση σημαντικών ευρωπαϊκών πολιτικών και νομοθετικών φακέλων, αναφέρουν αρμόδιες πηγές..