ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναβαθμίζεται το ΕΕΕ - Εξέταση αίτησης σε 90 μέρες - Τι αλλάζει

Αναβαθμίζεται το ΕΕΕ - Εξέταση αίτησης σε 90 μέρες - Τι αλλάζει

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου παρουσίασε σήμερα στη διάρκεια Διάσκεψης Τύπου τα αποτελέσματα του Εκσυγχρονισμού και της Αναβάθμισης του ΕΕΕ.

Η επίτευξη του στόχου του Εκσυγχρονισμού και της Αναβάθμισης του ΕΕΕ αποτελεί υλοποίηση του Προγράμματος Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας και περιέχει τρεις βασικές παραμέτρους:

1. Την αποτελεσματική αντιμετώπιση των καθυστερήσεων στην εξέταση των αιτήσεων, επιτυγχάνοντας αισθητή μείωση στον μέσο χρόνο εξέτασης των αιτήσεων σε 90 ημέρες, εκεί που χρειάζονταν 12 ή ακόμα και 24 μήνες για την εξέταση μιας αίτησης. Μεταφραζόμενο σε ποσοστό, ο μέσος χρόνος εξέτασης μειώθηκε σε 75%.

2. Τον άμεσο τερματισμό της παροχής του επιδόματος εκεί και όπου εντοπίζεται ύπαρξη δόλου ή προσπάθειας εξαπάτησης του συστήματος με την ενίσχυση της Ομάδας Ελέγχου, έτσι ώστε να καταστεί το ΕΕΕ πιο δίκαιο και λαμβάνοντας υπόψη την επικράτηση και την εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η Ομάδα ενισχύθηκε τον Ιούλιο και πραγματοποίησε μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου συνολικά 303 στοχευμένους ελέγχους σε υψηλού ρίσκου περιπτώσεις, από τους οποίους προέκυψαν 204 πλήρως αιτιολογημένοι τερματισμοί, με ετήσια εξοικονόμηση 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

3. Την ενσωμάτωση και συμπερίληψη όλων των δικαιούχων του ΕΕΕ στο κοινωνικό σύνολο με την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, ή σε προγράμματα επιμόρφωσης και κατάρτισης, ή σε προγράμματα ψυχοκοινωνικής στήριξης με την ενίσχυση του Μηχανισμού Κοινωνικής Παρέμβασης.

Μέσα από τον Μηχανισμό Κοινωνικής Παρέμβασης καταρτίζεται σε κάθε δικαιούχο εξατομικευμένο πλάνο με δεσμευτικό για τον δικαιούχο, συμφωνητικό συνεργασίας.

Ο απεγκλωβισμός και η ενεργοποίηση των δικαιούχων αποτελεί ένα από τους κύριους στόχους της ΕΕ σε σχέση με το ΕΕΕ.

Η υλοποίηση των στόχων κατέστη εφικτή μεταξύ άλλων, με την τεχνολογική αναβάθμιση του ΕΕΕ και την απλοποίηση διαδικασιών, καθιστώντας το ΕΕΕ πιο γρήγορο, αλλά και εξοικονομώντας ανθρώπινο δυναμικό το οποίο αξιοποιήθηκε σε άλλες εξίσου σημαντικές εργασίες στον τομέα του ΕΕΕ.

Η ενδυνάμωση του ΕΕΕ και η εξεύρεση περαιτέρω τρόπων διευκόλυνσης αιτητών και δικαιούχων συνεχίζεται από το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας με πολύ συγκεκριμένους στόχους, οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε πορεία υλοποίησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top