ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναβαθμίζεται το ΕΕΕ - Εξέταση αίτησης σε 90 μέρες - Τι αλλάζει

Αναβαθμίζεται το ΕΕΕ - Εξέταση αίτησης σε 90 μέρες - Τι αλλάζει

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου παρουσίασε σήμερα στη διάρκεια Διάσκεψης Τύπου τα αποτελέσματα του Εκσυγχρονισμού και της Αναβάθμισης του ΕΕΕ.

Η επίτευξη του στόχου του Εκσυγχρονισμού και της Αναβάθμισης του ΕΕΕ αποτελεί υλοποίηση του Προγράμματος Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας και περιέχει τρεις βασικές παραμέτρους:

1. Την αποτελεσματική αντιμετώπιση των καθυστερήσεων στην εξέταση των αιτήσεων, επιτυγχάνοντας αισθητή μείωση στον μέσο χρόνο εξέτασης των αιτήσεων σε 90 ημέρες, εκεί που χρειάζονταν 12 ή ακόμα και 24 μήνες για την εξέταση μιας αίτησης. Μεταφραζόμενο σε ποσοστό, ο μέσος χρόνος εξέτασης μειώθηκε σε 75%.

2. Τον άμεσο τερματισμό της παροχής του επιδόματος εκεί και όπου εντοπίζεται ύπαρξη δόλου ή προσπάθειας εξαπάτησης του συστήματος με την ενίσχυση της Ομάδας Ελέγχου, έτσι ώστε να καταστεί το ΕΕΕ πιο δίκαιο και λαμβάνοντας υπόψη την επικράτηση και την εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η Ομάδα ενισχύθηκε τον Ιούλιο και πραγματοποίησε μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου συνολικά 303 στοχευμένους ελέγχους σε υψηλού ρίσκου περιπτώσεις, από τους οποίους προέκυψαν 204 πλήρως αιτιολογημένοι τερματισμοί, με ετήσια εξοικονόμηση 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

3. Την ενσωμάτωση και συμπερίληψη όλων των δικαιούχων του ΕΕΕ στο κοινωνικό σύνολο με την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, ή σε προγράμματα επιμόρφωσης και κατάρτισης, ή σε προγράμματα ψυχοκοινωνικής στήριξης με την ενίσχυση του Μηχανισμού Κοινωνικής Παρέμβασης.

Μέσα από τον Μηχανισμό Κοινωνικής Παρέμβασης καταρτίζεται σε κάθε δικαιούχο εξατομικευμένο πλάνο με δεσμευτικό για τον δικαιούχο, συμφωνητικό συνεργασίας.

Ο απεγκλωβισμός και η ενεργοποίηση των δικαιούχων αποτελεί ένα από τους κύριους στόχους της ΕΕ σε σχέση με το ΕΕΕ.

Η υλοποίηση των στόχων κατέστη εφικτή μεταξύ άλλων, με την τεχνολογική αναβάθμιση του ΕΕΕ και την απλοποίηση διαδικασιών, καθιστώντας το ΕΕΕ πιο γρήγορο, αλλά και εξοικονομώντας ανθρώπινο δυναμικό το οποίο αξιοποιήθηκε σε άλλες εξίσου σημαντικές εργασίες στον τομέα του ΕΕΕ.

Η ενδυνάμωση του ΕΕΕ και η εξεύρεση περαιτέρω τρόπων διευκόλυνσης αιτητών και δικαιούχων συνεχίζεται από το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας με πολύ συγκεκριμένους στόχους, οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε πορεία υλοποίησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Λαμπάδιασαν» οχήματα τα ξημερώματα – Βρίσκονταν σταθμευμένα σε ανοικτό πάρκινγκ– Εξετάζεται και εμπρησμός

Απίστευτη απάτη - 58χρονος πείστηκε να επενδύσει σε εταιρεία που θα έμπαινε σε χρηματιστήριο – Το ποσό που «έκανε φτερά»

Καιρός: «Τα ‘χει παίξει» - Καλημέρα με λιακάδα, καλό μεσημεράκι με νεφώσεις και μεμονωμένες βροχές

Ακτοπλοϊκή σύνδεση: Εξαντλήθηκαν οι κρατήσεις γι' αυτούς τους μήνες - Το πρόγραμμα, οι τιμές και οι νέες υπηρεσίες

Φοιτητική Χορηγία: Σταδιακή η καταβολή – Ποιες αιτήσεις εξετάζονται τώρα – Όλες οι πληροφορίες

Ηλίας Γκότσης: Δεν μου λείπει η τηλεόραση – Ξέρω ότι θα πάω απλά να κάνω τη «γλάστρα»Δημοσκόπηση Sigma: «Κονταροχτυπιούνται» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ- Ποια πρόσωπα προηγούνται στις Ευρωεκλογές και Δημοτικές

Δημοσκόπηση Sigma: «Κονταροχτυπιούνται» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ- Ποια πρόσωπα προηγούνται στις Ευρωεκλογές και Δημοτικές

Την τελευταία του Δημοσκόπηση για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης 30 Μαΐου η τηλεόραση Sigma, στο πλαίσιο της εκπομπής «Χωρίς Περιστροφές».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top