ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπ. Δικαιοσύνης: Οι στόχοι που έθεσε και η αναβάθμιση της Αστυνομίας - «Άμεση κι αποτελεσματική ανταπόκριση στις κλήσεις των πολιτών»

Υπ. Δικαιοσύνης: Οι στόχοι που έθεσε και η αναβάθμιση της Αστυνομίας - «Άμεση κι αποτελεσματική ανταπόκριση στις κλήσεις των πολιτών»

Τον Αρχηγό της Αστυνομίας συνάντησε σήμερα ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης Μάριος Χαρτιώτης. Σε δηλώσεις του σημείωσε τους στόχους του όσον αφορά τη Δύναμη.

Αρχικά, θα ήθελα να σας εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την οργάνωση της σημερινής μου επίσκεψης, αλλά και όλους εσάς για την εδώ παρουσία σας.

Η σημερινή μας συνάντηση, πέραν του εθιμοτυπικού της χαρακτήρα, έχει ως στόχο να σας ενημερώσω, και υπογραμμίσω ταυτοχρόνως, την υποχρέωση υλοποίησης του προγράμματος διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, βασικός πυλώνας του οποίου είναι η ενίσχυση της εσωτερικής ασφάλειας και η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας και της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την Αστυνομία και τους Θεσμούς γενικότερα.

Αυτόν τον στόχο έχω θέσει και εγώ με τη σειρά μου ως ύψιστη προτεραιότητα, και ο σχεδιασμός της υλοποίησής του αρχίζει από σήμερα και θα συνεχιστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες με επισκέψεις μου σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, έτσι ώστε μαζί με τον Αρχηγό Αστυνομίας και την υπόλοιπη ηγεσία να καθορίσουμε τους στόχους για ένα πιο ενισχυμένο πλάνο αστυνόμευσης με άμεση ενίσχυση των Σταθμών / Τμημάτων και Υπηρεσιών της πρώτης γραμμής, πιο έντονη παρουσία της Αστυνομίας καθ’ όλην τη διάρκεια του 24ώρου και άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση σε όλες τις κλήσεις των πολιτών.

Αυτό θα επιτευχθεί με την πλήρη αξιοποίηση του υφιστάμενου προσωπικού και την απεμπλοκή του από γραφειακά και άλλα καθήκοντα, δευτερευούσης σημασίας, για κάλυψη των κενών που υπάρχουν σε Τμήματα πρώτης γραμμής.

Κύριε Αρχηγέ,

Κυρίες και Κύριοι,

Η ενίσχυση της έννομης τάξης, η ενδυνάμωση της εσωτερικής ασφάλειας αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης των πολιτών προς την Αστυνομία αποτελούν βασικές αρχές ενός σύγχρονου Κράτους Δικαίου, ενός Κράτους που έχει ως πρωταρχικό του μέλημα τη συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών του και την οικονομική του ανάπτυξη.

Αυτές τις βασικές αρχές καλούμαστε ως Αστυνομία και ως Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως να εφαρμόσουμε και να διασφαλίσουμε ως κόρη οφθαλμού, σεβόμενοι πάντοτε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εγώ προσωπικά έχουμε υψηλές προσδοκίες από την Αστυνομία και αυτές, ασφαλώς, θα πρέπει να ικανοποιηθούν. Κάποια πρόσφατα περιστατικά, τα οποία όλοι γνωρίζετε και δεν χρειάζεται να επεκταθώ περαιτέρω σε αυτά, έχουν επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία, επιχειρησιακή επάρκεια αλλά ιδιαίτερα στην εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Αστυνομία. Αυτό θα αλλάξει και θα αλλάξει σύντομα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για οποιαδήποτε λάθη ή παραλείψεις, ούτε άλλη πίστωση χρόνου. Η αποτελεσματικότερη διαχείριση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας στη χώρα μας πρέπει να είναι άμεση και τα δείγματα γραφής απτά και διακριτά από όλους τους πολίτες.

Σας καλώ, λοιπόν, να δραστηριοποιηθείτε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση, να εντατικοποιήσετε τις προσπάθειές σας και να καταβάλετε το άπαν των δυνάμεων και δυνατοτήτων σας για να επαναφέρουμε σύντομα την Αστυνομία εκεί που θα πρέπει να βρίσκεται στα μάτια των πολιτών και εκεί που της αξίζει.

Δυσκολίες και προβλήματα υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν. Αυτό συμβαίνει σε όλους τους υγιείς οργανισμούς. Με σωστή και μεθοδική δουλειά, με βούληση και θέληση για επίτευξη του επιδιωκόμενου στόχου, τα όποια προβλήματα μπορούν να παρακαμφθούν και να μετριασθούν και όχι να αποτελούν άλλοθι.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά θα στηρίξουμε έμπρακτα το έργο της Αστυνομίας και θα εργαστούμε εντατικά για να έχουν οι πολίτες της χώρας μας την Αστυνομία που τους αξίζει, αλλά και τα ίδια τα μέλη της Αστυνομίας να νιώθουν περήφανα για το Σώμα στο οποίο υπηρετούν. Θα ήθελα επίσης να γνωρίζετε ότι έννοιες όπως η διαφάνεια και η αξιοκρατία αποτελούν αρχές και αξίες οι οποίες με συνοδεύουν πάντοτε στην έως τώρα επαγγελματική μου πορεία, και θα συνεχίσουν να με συνοδεύουν και να τις υπηρετώ καθ’ όλη τη διάρκεια της υπουργίας μου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεσηΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top