ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβεβαίωση ΥΠΕΣ για εξεύρεση λύσης προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες

Διαβεβαίωση ΥΠΕΣ για εξεύρεση λύσης προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες

Ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου, επανέλαβε τη βούληση της Κυβέρνησης για εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που απασχολούν τον προσφυγικό κόσμο και την ενίσχυση της στήριξης προς τους κατεχόμενους Δήμους και Κοινότητες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Ιωάννου μιλούσε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με τον Δήμαρχο Βίκτωρα Χατζηαβραάμ και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μόρφου όπου συζήτησαν, ανάμεσα σε άλλα, τα προβλήματα στους προσφυγικούς οικισμούς και τη διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών.

Ο κ. Ιωάννου, προστίθεται, ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Δήμου Μόρφου για την πορεία υλοποίησης του Σχεδίου «κτίΖΩ», επισημαίνοντας ότι έχουν αρχίσει οι κατεδαφίσεις των πολυκατοικιών που εμπίπτουν στην πρώτη φάση του Σχεδίου και σύντομα αναμένεται να αρχίσουν οι διαδικασίες για την αναδόμηση των δύο πρώτων πολυκατοικιών. Παράλληλα, ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι επισπεύδεται η έναρξη της δεύτερης φάσης του Σχεδίου «κτίΖΩ» με ενημέρωση των δικαιούχων στις 70 πολυκατοικίες που ακολουθούν.

Σε σχέση με τις προσπάθειες για εξορθολογισμό της διαχείρισης και της διάθεσης των τουρκοκυπριακών περιουσιών, ο κ. Ιωάννου εξήγησε ότι το εγχείρημα επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στον εκσυγχρονισμό των κριτηρίων παραχώρησης, των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων των μισθωτών. Στόχος, είπε, είναι να διασφαλιστεί η ορθή διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών, με διαφάνεια και αξιοκρατία προς το συμφέρον του προσφυγικού κόσμου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top