ΔΙΕΘΝΗ

Στον κατάλογο τρομοκρατών της ΕΕ ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς

Στον κατάλογο τρομοκρατών της ΕΕ ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς

Στον κατάλογο τρομοκρατών της ΕΕ αποφάσισε να προσθέσει το Συμβούλιο της ΕΕ τον πολιτικό ηγέτη της Χαμάς, Γαχία Σινουάρ, για το ρόλο του στην τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, ανακοινώθηκε την Τρίτη.

Με την καταχώρησή του στον κατάλογο ο Γαχία Σινουάρ υπόκειται σε δέσμευση κεφαλαίων και άλλων χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων του στα κράτη μέλη της ΕΕ, ενώ απαγορεύεται επίσης σε φορείς της ΕΕ να του διαθέσουν κεφάλαια και οικονομικούς πόρους.

Ο κατάλογος τρομοκρατών της ΕΕ (EU terrorist list) ορίζεται ως καθεστώς κυρώσεων από την κοινή θέση 2001/931/ΚΕΠΠΑ.

Παράλληλα σήμερα το Συμβούλιο αποφάσισε την προσθήκη ενός ατόμου και στον κατάλογο των προσώπων που υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα κατά του ISIL (Da'esh) και της Αλ Κάιντα και των προσώπων, ομάδων, επιχειρήσεων και οντοτήτων που συνδέονται με αυτά.

Το πρόσωπο αυτό είναι ο Ahmed Khaled Müller, μέλος της Αλ Σαμπάμπ, για τη συμμετοχή του σε πολεμικές επιχειρήσεις και διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών εκ μέρους της οργάνωσης η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα και δραστηριοποιείται στην περιοχή του Κέρατος της Αφρικής και ευθύνεται για τρομοκρατικές ενέργειες στην Κένυα, τη Σομαλία και γειτονικές χώρες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Δημοσκόπηση Sigma: «Κονταροχτυπιούνται» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ- Ποια πρόσωπα προηγούνται στις Ευρωεκλογές και Δημοτικές

Δημοσκόπηση Sigma: «Κονταροχτυπιούνται» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ- Ποια πρόσωπα προηγούνται στις Ευρωεκλογές και Δημοτικές

Την τελευταία του Δημοσκόπηση για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης 30 Μαΐου η τηλεόραση Sigma, στο πλαίσιο της εκπομπής «Χωρίς Περιστροφές».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top