ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Εργασίας: Σε εφαρμογή μηχανισμοί ενημέρωσης εργοδοτών αιτητών ασύλου

Υπ. Εργασίας: Σε εφαρμογή μηχανισμοί ενημέρωσης εργοδοτών αιτητών ασύλου

Σε εφαρμογή τέθηκαν μηχανισμοί ενημέρωσης και περιορισμοί εγγραφής για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών και την αποφυγή της έναρξης ή της συνέχισης της εργοδότησης υπηκόων τρίτων χωρών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να μπορούν να εργαστούν, αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου Εργασίας και η διασύνδεση με τη βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών, και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία η αυτοματοποιημένη ενημέρωση των εργοδοτών σχετικά με τις δυνατότητες και τους περιορισμούς των αιτητών ασύλου για πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Όπως αναφέρεται, σε αυτό το πλαίσιο, «για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών και την αποφυγή της έναρξης ή της συνέχισης της εργοδότησης υπηκόων τρίτων χωρών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να μπορούν να εργαστούν, έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή μηχανισμοί ενημέρωσης και περιορισμοί εγγραφής μέσα από το σύστημα πληροφορικής Εργάνη».

Συγκεκριμένα, εργοδότες που εργοδοτούν αιτητές ασύλου των οποίων οι αιτήσεις απορρίπτονται, ενημερώνονται αυτόματα μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι οι εργοδότες που επιχειρούν να εργοδοτήσουν αιτητές ασύλου δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την σχετική διαδικασία εάν η αίτηση για την παροχή καθεστώτος διεθνούς προστασίας έχει ήδη απορριφθεί ή εάν δεν έχουν μεσολαβήσει εννέα μήνες από την υποβολή της.

Προστίθεται ότι για τους αιτητές ασύλου που δικαιούνται να εργοδοτηθούν, οι διαθέσιμες επιλογές εγγραφής στο λογισμικό σύστημα περιορίζονται στα επαγγέλματα που περιλαμβάνονται στο σχετικό διάταγμα.

Σημειώνεται ότι «η αξιοποίηση της τεχνολογίας για την άμεση ενημέρωση των εργοδοτών σχετικά με τα θέματα που αφορούν την εργοδότηση των αιτητών ασύλου θα περιορίσει σημαντικά τα διαχρονικά προβλήματα που προέκυπταν λόγω της ελλειμματικής πληροφόρησης και περιλαμβάνεται στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την αποτελεσματική διαχείριση των προκλήσεων και την ορθολογική στελέχωση της αγοράς εργασίας με υπηκόους τρίτων χωρών μέσα από τις κατάλληλες διαδικασίες».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Προειδοποιητική σήμανση στους δρόμους: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε - Πού τοποθετήθηκαν μέχρι σήμερα

Μπορεί o εργοδότης να καθυστερεί την καταβολή του μισθού σε ένα εργοδοτούμενο; - Τι προνοεί ο Νόμος

Έτσι θα χάσουμε τα περιττά κιλά πριν το καλοκαίρι – Τα πέντε χρήσιμα tips -  Τι ισχύει για καρπούζι και παγωτό – Απαντά ειδικός στο «Τ»

Χαμάς: Πατέρας και γιος ομολογούν πως βίασαν Ισραηλινή και μετά την εκτέλεσαν

Ζωζώ Σαπουντζάκη: Έγινε 87 χρόνων και το γιόρτασε με ένα μεγάλο πάρτι

Γιώργος Μαζωνάκης: Η πρώτη ανάρτηση μετά την αποκάλυψη για τη δικαστική διαμάχη με την αδερφή τουΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top