ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον ΠτΔ συναντήθηκε η Πρωτοβουλία 1ΚΥΠΡΟΣ

Με τον ΠτΔ συναντήθηκε η Πρωτοβουλία 1ΚΥΠΡΟΣ

Η συντονιστική επιτροπή της Πρωτοβουλίας 1ΚΥΠΡΟΣ, είχε το απόγευμα της Τετάρτης συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και έθεσε ενώπιον του την έκκληση για την επανένωση της Κύπρου, η οποία είχε υποβληθεί στις 24 Απριλίου 2021 στο τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας, η επιτροπή υπογράμμισε την ανάγκη όπως ο Πρόεδρος δηλώσει με κάθε σαφήνεια προς τον ΓΓ των ΗΕ και την απεσταλμένη του ότι αποδέχεται στο σύνολο του το πλαίσιο Γκουτέρες όπως και όλες τις επιτευχθείσες συγκλίσεις, συμπεριλαμβανομένων ειδικά και συγκεκριμένα όσων αφορούν την πολιτική ισότητα και αποτελεσματική συμμετοχή.

Αυτό, αναφέρει η ανακοίνωση, συνιστά το απαραίτητο πρώτο βήμα ώστε να καταστεί δυνατή η διάρρηξη του παρατεταμένου αδιεξόδου και η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίτευξη λύσης ομοσπονδιακής επανένωσης της Κύπρου στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ και αποτροπή της διχοτόμησης.

Περαιτέρω η Επιτροπή επισήμανε τη σημασία συμπερίληψης στη θετική ατζέντα προς την Τουρκία, την οποία προβάλλει και υποστηρίζει ο Πρόεδρος, αναφοράς για οφέλη τα οποία, μετά την λύση του Κυπριακού, μπορεί να αποκομίσει και η Τουρκία σε σχέση με το φυσικό αέριο της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι κάνει, και θα συνεχίσει να κάνει, ό,τι χρειάζεται για την επανέναρξη των συνομιλιών, στο πλαίσιο των πιο πάνω επισημάνσεων με στόχο την λύση επανένωσης.

Εξέφρασε την εκτίμησή του για το έργο της κοινωνίας των πολιτών στον τομέα αυτό και κάλεσε για την περαιτέρω δραστηριοποίηση πρωτοβουλιών της, όπως η 1ΚΥΠΡΟΣ, υπέρ του πρωταρχικού αυτού στόχου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έθεσαν σε διαθεσιμότητα καθηγητή στη Λεμεσό που φέρεται να φίλησε μαθήτρια στο στόμα

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 52χρονου στο Παραλίμνι

Στην Αστυνομία οι πρώτες υποθέσεις για ψευδείς μετοικίσεις εκλογέων - Πού προκύπτει το πρόβλημα

Ετοιμαστείτε για βροχές: Η πρόγνωση του καιρού μέχρι την Παρασκευή

Συνελήφθη ο «Νo1 διακινητής» παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη

Εκπρόσωπος της Κομισιόν: Λάθος η απαγόρευση της σημαίας ΕΕ στη Eurovision



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top