ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας ανατέθηκε το θέμα των πολλαπλών συντάξεων

Σε λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας ανατέθηκε το θέμα των πολλαπλών συντάξεων

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, επιβεβαίωσε, σε δηλώσεις του την Παρασκευή, ότι ο Γενικός Λογιστής της Δημοκρατίας, Ανδρέας Αντωνιάδης, με σχετική επιστολή του ζήτησε γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία επί του θέματος των πολλαπλών συντάξεων.

Η υπόθεση αυτή, είπε, έχει ανατεθεί σε λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας.

Ο Γενικός Λογιστής, σε πρόσφατες δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ανέφερε ότι είχε παραπέμψει στον Γενικό Εισαγγελέα την προτροπή του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη για τερματισμό της καταβολής των συντάξεων σε αξιωματούχους που έχουν διοριστεί σε έτερο αξίωμα.

Σε σημερινές του δηλώσεις, στο περιθώριο του συνεδρίου της Ακαδημίας της Νομικής Υπηρεσίας με θέμα «Συμβατές, Μη συμβατές και παράνομες κρατικές ενισχύσεις», ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, είπε ότι «θέλω να επιβεβαιώσω ότι όντως είχαμε και τηλεφωνική συνομιλία με τον Γενικό Λογιστή και έχει έρθει και σχετική επιστολή, με την οποία ζητά γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία».

«Όπως και με όλες τις άλλες παρόμοιες υποθέσεις η υπόθεση αυτή έχει ανατεθεί σε λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας που χειρίζεται το θέμα. Μόλις είμαστε έτοιμοι θα στείλουμε τη γνωμάτευση μας στον Γενικό Λογιστή και είμαι βέβαιος ότι θα τη μάθετε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι είναι βάσιμα όσα λέει ο Γενικός Ελεγκτής, ο κ. Σαββίδης είπε ότι «δεν θα ήταν φρόνιμο για μένα να σχολιάζω οτιδήποτε πάνω σε ένα θέμα για το οποίο καλούμαστε να γνωματεύσουμε νομικά».

«Όταν είμαστε έτοιμοι θα δώσουμε τις θέσεις μας και ανάλογα θα μπορείτε να εξαγάγετε τα δικά σας συμπεράσματα», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top