Εγκλωβίστηκαν ηλικιωμένοι σε οικίες λόγω της κακοκαιρίας - Χρειάστηκε επέμβαση της Πυροσβεστικής

Εγκλωβίστηκαν ηλικιωμένοι σε οικίες λόγω της κακοκαιρίας - Χρειάστηκε επέμβαση της Πυροσβεστικής

Το τελευταίο 24ώρο η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 76 περιστατικά, 16 πυρκαγιές και 60 ειδικές Υπηρεσίες.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων κλήθηκε δέχθηκε συνολικά 56 κλήσεις στην Επαρχία Αμμοχώστου. Συγκεκριμένα οι κλήσεις επικεντρώθηκαν στο τρίγωνο των Κοινοτήτων Ξυλοφάγου-Φρέναρος-Λιοπέτρι με τις περισσότερες στην Κοινότητα Ξυλοφάγου.

Οι πιο σημαντικές αφορούσαν 4 περιπτώσεις μετακινήσεων ηλικιωμένων οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί σε 4 διαφορετικές οικίες. Επιπρόσθετα διεκπεραιώθηκαν τουλάχιστον 9 αντλήσεις ομβρίων υδάτων από υποστατικά ως επίσης και ανοίγματα οχετών.

Έγινε ανάκληση προσωπικού στην Επαρχία Αμμοχώστου και εργάστηκε με 4 συνεργεία. Ενισχύθηκαν τα συνεργεία από Επαρχία Λάρνακας με ένα από Πολιτική Άμυνα με άλλα δύο και οργανωμένο εθελοντικό σύνολο Support Cy με δύο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: «Η Κύπρος θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο για την Ειρήνη ως παρατηρητής, θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα»

Λετυμπιώτης: «Η Κύπρος θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο για την Ειρήνη ως παρατηρητής, θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα»

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει λάβει και αποδεχθεί πρόσκληση για συμμετοχή, με καθεστώς Παρατηρητή, στην επικείμενη συνάντηση για τη Γάζα του Συμβουλίου για την Ειρήνη που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον στις 19 Φεβρουαρίου 2026, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE