ΔΙΕΘΝΗ

Βασιλιάς Κάρολος: Γιατί αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο - Το βάρος του Ουίλιαμ και το ταξίδι αστραπή του Χάρι

Βασιλιάς Κάρολος: Γιατί αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο - Το βάρος του Ουίλιαμ και το ταξίδι αστραπή του Χάρι

Κάθε μέρα στη Βρετανία περίπου 1.000 άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας και προέλευσης, μαθαίνουν ότι πάσχουν από κάποιας μορφής καρκίνο. Τη Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι ένας από αυτούς είναι ο βασιλιάς Κάρολος.

Παρά την πρόσφατη και δημοσιοποιημένη περιπέτειά του με τον προστάτη και την επέμβαση για την καλοήθη υπερπλασία, η είδηση προκάλεσε σοκ στη Βρετανία γιατί μια σοβαρή ασθένεια χτύπησε την πόρτα του μονάρχη.

Σε συνδυασμό με την σοβαρή -αλλά άγνωστης φύσης- ασθένεια της Κέιτ Μίντλετον, η οποία είναι σε μια παρατεταμένη περίοδο ανάρρωσης, η αίσθηση είναι ότι η βασιλική οικογένεια έχει και αυτή μπροστά της μια σοβαρή περιπέτεια υγείας.

Δείτε βίντεο:

Αυτό ακριβώς θέλησε να δείξει ο Κάρολος, όπως τονίζει η ανακοίνωση του Παλατιού, εξηγώντας γιατί επέλεξε τη διαφάνεια: όλοι πρέπει να αγκαλιάσουμε όσους δίνουν αυτόν τον αγώνα.

Η ανακοίνωση του Παλατιού

Ακριβώς στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, τα Ανάκτορα ανακοίνωσαν ότι ο Κάρολος πάσχει από καρκίνο που διαγνώστηκε κατά τη θεραπεία για τον προστάτη, στην οποία υποβλήθηκε τον Ιανουάριο. Ο τύπος του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά σύμφωνα με την ανακοίνωση ξεκίνησε πρόγραμμα τακτικών θεραπειών.

Ο 75χρονος μονάρχης ξεκίνησε σήμερα κύκλο θεραπειών για την έκβαση των οποίων εκφράζει μεγάλη αισιοδοξία. Θα απέχει, με εντολή των γιατρών, από τις δημόσιες εκδηλώσεις για ένα διάστημα, αλλά θα εργάζεται από το γραφείο του.

Ανυπομονεί, όπως επισημαίνει το Παλάτι, να επιστρέψει στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού.

Ο λόγος που ο βρετανός μονάρχης αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τη διάγνωσή του, εξηγείται στην ανακοίνωση, ήταν για να αποτρέψει τη φημολογία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και να ευαισθητοποιήσει παράλληλα τους πολίτες σχετικά με τον καρκίνο.

Ο Κάρολος διαδέχθηκε στον βρετανικό θρόνο τη μητέρα του, Ελισάβετ Β΄, μετά τον θάνατό της τον Σεπτέμβριο του 2022.

Το βάρος στον Γουίλιαμ

Την ανθρώπινη αγωνία για τον πατέρα και τη σύζυγό του και τα βασιλικά καθήκοντα, από την άλλη πλευρά, θα κληθεί να ισορροπήσει το επόμενο διάστημα ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, πρωτότοκος του βασιλιά Καρόλου και διάδοχος του βρετανικού θρόνου.

Πρώτα ήταν η περιπέτεια της συζύγου του, Κέιτ, που υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα και πλέον θα αναρρώνει στο σπίτι τους επόμενους μήνες, ως το καθολικό Πάσχα. Έπειτα, ήλθε η ασθένεια του πατέρα του που επίσης θα χρειαστεί θεραπείες και αποχή από τα δημόσια καθήκοντά του.

Η διάγνωση του καρκίνου στον πατέρα του έρχεται σε μια «απίστευτα δύσκολη στιγμή» για τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τόνισε η βασιλική ανταποκρίτρια του Sky News.

Ο Γουίλιαμ, μετά την άδεια που πήρε για την Κέιτ, αναμένεται να αναλάβει ξανά τα καθήκοντά του τις επόμενες ημέρες κιόλας. Μάλιστα το παλάτι του Κένσινγκτον ανέφερε ότι θα παραστεί την Τετάρτη σε τελετή στο κάστρο του Ουίνδσορ, ενώ το βράδυ θα ακολουθήσει ένα γκαλά για τη συγκέντρωση χρημάτων για το London Air Ambulance.

Ταξίδι-αστραπή του Χάρι στη Βρετανία

Εν τω μεταξύ, στη Βρετανία αναμένεται να μεταβεί τις επόμενες ημέρες και ο πρίγκιπας Χάρι, προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό του πατέρα του. Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ έχουν μετακομίσει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπου ζουν με τα δύο παιδιά τους, κρατώντας αποστάσεις από τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

Η Μαρκλ και τα παιδιά τους θα παραμείνουν στις ΗΠΑ.

Δείτε βίντεο:

Η διαφάνεια κάνει καλό

«Έχουμε κάνει άλματα στη θεραπεία του καρκίνου και στα ποσοστά επιβίωσης. Όσο νωρίτερα διαγνωστεί ένα πρόβλημα, τόσο περισσότερες επιλογές υπάρχουν για τη θεραπεία», δήλωσε ο δρ. Τζέι Βέρμα, ανώτατο μέλος της Βασιλικής Εταιρείας Ιατρικής, ευχαριστώντας τον Κάρολο για την απόφασή του να δημοσιοποιήσει το σοβαρό πρόβλημά του.

«Χρησιμοποίησε τη μοναδική του θέση για να τονίσει πως ο καρκίνος προσβάλλει αδιάκριτα και πως δεν πρέπει να υπάρχει ντροπή ή αμηχανία στο να προσέλθει κάποιος για να ζητήσει βοήθεια και συμβουλές», συμπληρώνει.

Ευχές από ηγέτες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν έκρυψε την ανησυχία του μόλις ενημερώθηκε για την περιπέτεια της υγείας του βρετανού μονάρχη και είπε σε δημοσιογράφους πως θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του.

Από την πλευρά του, o πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social ότι «είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, τον οποίο γνώρισα καλά στη διάρκεια της προεδρίας μου. Προσευχόμαστε όλοι να έχει ταχεία και πλήρη ανάρρωση».

Ταχεία ανάρρωση και σύντομα ευχήθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ. «Δεν έχω αμφιβολία ότι θα επιστρέψει δυνατός πολύ σύντομα και γνωρίζω πως όλη η χώρα του στέλνει ευχές», έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

Βίντεο: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του βασιλιά Καρόλου μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο

Την Κυριακή, ο βασιλιάς Κάρολος επισκέφθηκε την εκκλησία στην πρώτη του δημόσια έξοδο μετά την επέμβαση στον προστάτη.

Ο μονάρχης χαιρέτησε τις κάμερες καθώς πήγαινε στη λειτουργία με τη σύζυγό του, τη βασίλισσα Καμίλα, στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στο Σάντριγχαμ.

Δείτε βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος πέρασε τρεις νύχτες στο ιδιωτικό νοσοκομείο London Clinic μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη για να αντιμετωπίσει μια υπερπλασία του προστάτη, την περασμένη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top