ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Κυριακή ολοκληρώνονται οι διαδικασίες στην ΕΔΕΚ - Παρουσιάζονται ευρωψηφοδέλτιο-ψηφοδέλτια δημοτικών

Την Κυριακή ολοκληρώνονται οι διαδικασίες στην ΕΔΕΚ - Παρουσιάζονται ευρωψηφοδέλτιο-ψηφοδέλτια δημοτικών

Μια πορεία που ξεκίνησε στις 8 Οκτωβρίου 2023, ολοκληρώνεται την Κυριακή και απ’ ότι πληροφορούμαστε από κύκλους της ΕΔΕΚ, με επιτυχία.

Στις 8 Οκτωβρίου η ΕΔΕΚ, σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της, ανέθεσε στις Επαρχιακές Επιτροπές του κόμματος, να προτείνουν άτομα για το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών και για υποψήφιους Δημάρχους και Αντιδημάρχους.

Λίγο μετά, στο τέλος του ιδίου μήνα, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος ζήτησε από τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου, να δηλώσουν ενδιαφέρον, αν ενδιαφέρονταν, για υποψήφιοι ευρωβουλευτές ή για άλλες θέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση ή αν είχαν να προτείνουν άτομα για τα ψηφοδέλτια της ΕΔΕΚ.

Στην πορεία και αφού μεσολάβησαν διαβουλεύσεις και διεργασίες, καθορίστηκαν τα κριτήρια για να μπορεί κάποιος να διεκδικήσει θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ.

Καταρτίστηκε και ο κατάλογος αυτών που ενδιαφέρονται για να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΕΔΕΚ και σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κατάλογος αυτός αριθμεί δεκαπέντε άτομα.

Από δω και πέρα, η ΕΔΕΚ είναι στην τελική ευθεία για να παρουσιάσει τις επιλογές. Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία, η οποία θα επιλέξει από τον κατάλογο των δεκαπέντε ατόμων ποιοι πληρούν τα κριτήρια για να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο. Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας θα παραπεμφθεί στο Πολιτικό Γραφείο, το οποίο με τη σειρά του θα παραπέμψει τη δική του πρόταση στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, η οποία θα συγκληθεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου. Τα ονόματα που φαίνεται να κλείδωσαν είναι αυτά των Ηλία Μυριάνθους Βουλευτή Πάφου, Ανδρέα Αποστόλου Βουλευτή Λάρνακας, Νίκου Αναστασίου Δημάρχου Πολεμιδιών και Παντελίτσας Γίοκκα Εκπαιδευτικού.

Τέλος λοιπόν για την ΕΔΕΚ σε ότι αφορά τις διαδικασίες, έναρξη της πορείας στην κοινωνία με τους υποψήφιους πλέον σε διάταξη «μάχης».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top