ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη βούληση της Πολιτείας να σταθεί αρωγός των ΜΜΕ εξέφρασε ο ΚΕ

Τη βούληση της Πολιτείας να σταθεί αρωγός των ΜΜΕ εξέφρασε ο ΚΕ

Τη βούληση της Πολιτείας να σταθεί αρωγός των ΜΜΕ εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σε χαιρετισμό του στην επετειακή εκδήλωση για τα 25 χρόνια ζωής του οικονομικού περιοδικού nomisma, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Δημοσιογραφική Εστία, στη Λευκωσία. 

Ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι το έργο που έχει επιτελέσει το περιοδικό nomisma αποτελεί πλούτο για την κοινή γνώμη και τη δημόσια σφαίρα της Κύπρου και σκιαγραφεί την οικονομική εξέλιξη της πατρίδας μας, όπως αυτή διαμορφώθηκε σε περιόδους ευμάρειας και σε έντονα ταραχώδεις περιόδους για την οικονομία μας. «Η διαχρονική συνεισφορά σας στην ενημέρωση, πληροφόρηση και επιμόρφωση της κυπριακής κοινωνίας σε θέματα οικονομίας και όχι μόνο είναι αναμφισβήτητη», υπογράμμισε. 

Κάνοντας λόγο για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα ΜΜΕ και για «ρευστό επικοινωνιακό πεδίο», ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι οι συντελεστές του περιοδικού παραμένουν συνεπείς στην ποιότητα που απαιτεί σήμερα η δημόσια πληροφόρηση και ενημέρωση, επιτελώντας με κάθε εντιμότητα το λειτούργημά τους. Το περιοδικό nomisma, πρόσθεσε, «αποτελεί ένα φορέα ποιοτικής πληροφορίας που διαχέεται στην κυπριακή κοινωνία, εξυπηρετώντας τις ανάγκες του σύγχρονου πολίτη για ενημέρωση και επιμόρφωση στον πολυσύνθετο τομέα της οικονομίας». 

Μιλώντας εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Λετυμπιώτης διαβεβαίωσε τους συντελεστές του περιοδικού για τη βούληση της Πολιτείας να σταθεί αρωγός του οικοσυστήματος των ΜΜΕ στην Κύπρο. «Αναγνωρίζουμε και συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες όλων των επικοινωνιακών οργανισμών για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Τύπος, καθώς και την ανάγκη προστασίας των ΜΜΕ ούτως ώστε να συνεχίσουν να επιτελούν απρόσκοπτα το έργο τους ως η τέταρτη εξουσία», ανέφερε καταληκτικά.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Έκδοσης του οικονομικού περιοδικού, Ιωσήφ Ιωσήφ, εξέφρασε την υπερηφάνειά του για την πορεία και τη διαδρομή του περιοδικού, το οποίο συμπληρώνει τον Απρίλιο 25 χρόνια ζωής και 300 τεύχη. Όπως είπε, «δημιουργήσαμε ένα success story στα εκδοτικά δρώμενα του τόπου». Ο κ. Ιωσήφ παρουσίασε το περιβάλλον μέσα στο οποίο γεννήθηκε το περιοδικό και πραγματοποίησε μια αναδρομή στη δημιουργία του, επισημαίνοντας ότι το περιοδικό ήταν εντυπωσιακό για την εποχή του λόγω των ιδεών και της θεματολογίας του. Το nomisma, το οποίο αρχικά ονομαζόταν «Χρηματιστηριακή», ήταν το πρώτο περιοδικό που παρουσίασε ειδικά ένθετα για επιμέρους κλάδους της οικονομίας, υπογράμμισε ο κ. Ιωσήφ, προσθέτοντας ότι αυτό προσπαθούσε να στηρίξει τον χρηματιστηριακό θεσμό και τους επενδυτές. 

«Ουδέποτε λοξοδρομήσαμε από τις αρχές και τις αξίες της σοβαρής δημοσιογραφίας», τόνισε ο κ. Ιωσήφ, σημειώνοντας ότι «άξονάς μας ήταν η σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση της κοινής γνώμης». Εν συνεχεία, ανέφερε ότι η κριτική του περιοδικού σε κακώς κείμενα στην οικονομία πάντοτε λαμβάνεται υπ’ όψιν από τους φορείς εξουσίας και τα οργανωμένα σύνολα. 

Όπως είπε, με τους νεωτερισμούς και τις πρωτοποριακές ιδέες που κατά καιρούς επινόησε και εφάρμοσε, το περιοδικό άφησε έντονα τη σφραγίδα του στη σύγχρονη δημοσιογραφική πρακτική. Στα 25 χρόνια ζωής του, πρόσθεσε, το nomisma άφησε ένα σημαντικό αποτύπωμα, που αποτελεί το διαβατήριό του για τη συνέχεια, η οποία θα είναι ζυμωμένη με την ιστορία, τις αρχές και τις παρακαταθήκες που πρέσβευσε το περιοδικό. «Θα συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι με αφετηρία και τέρμα του ενδιαφέροντός μας τη σωστή και αντικειμενική ενημέρωση των αναγνωστών μας», επεσήμανε.

Ο εκ των συντελεστών του περιοδικού, Θέμης Πολυβίου, εξέφρασε τη συγκίνησή του για το περιοδικό, το οποίο ξεκίνησε το 1999 με το όνομα «Χρηματιστηριακή», προσθέτοντας ότι αποτέλεσε το πρώτο οικονομικό εγχειρίδιο που ενημέρωνε τους αναγνώστες. «Παρουσιάζαμε εταιρείες, αναλύαμε δεδομένα, δημοσιεύαμε συνεντεύξεις με ειδικούς, και γενικά οι αναγνώστες μας μπορούσαν να βρουν πληροφορίες για το Χρηματιστήριο, και όλα αυτά με την απαιτούμενη δημοσιογραφική δεοντολογία και τον απαραίτητο πλουραλισμό σε όλες τις απόψεις», τόνισε. 

«Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η πρωτοποριακή ιδέα μας να εκδίδουμε ειδικά αφιερώματα για συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας», είπε ο κ. Πολυβίου, προσθέτοντας ότι αυτά μέχρι σήμερα έχουν μεγάλη απήχηση στο αναγνωστικό κοινό. «Με την ίδια επαγγελματικότητα και ζήλο εξακολουθούμε να εργαζόμαστε και σήμερα», επεσήμανε. 

Το περιοδικό nomisma, ανέφερε ο κ. Πολυβίου, θεωρείται σήμερα μια από τις αξιόπιστες και έγκυρες πύλες ενημέρωσης για την οικονομία. «Με διεισδυτικές αναλύσεις, πρωτοποριακές εισηγήσεις, κριτική προσέγγιση, καταγράφουμε όλες τις οικονομικές εξελίξεις στην Κύπρο, την Ελλάδα και διεθνώς», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι το περιοδικό αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο ενημέρωσης για τον οικονομικό κόσμο και όχι μόνο. «Κόντρα στους καιρούς, το περιοδικό έχει μέλλον, ουσία, περιεχόμενο και έχει ακόμη πολλά να προσφέρει στον τόπο», κατέληξε.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προβλήθηκε βίντεο με αναδρομή στην πορεία του περιοδικού. Ακόμη, προβλήθηκε και δεύτερο βίντεο με μηνύματα παραγόντων της οικονομίας.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν και βραβεύσεις επιχειρήσεων που στηρίζουν το περιοδικό. Τις απονομές των βραβείων πραγματοποίησαν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου και ο Διευθυντής Έκδοσης του περιοδικού, Ιωσήφ Ιωσήφ. Επίσης τιμήθηκαν οι συντελεστές της δημιουργίας του περιοδικού, Θέμης Πολυβίου και Χρήστος Αρβανίτης, από τον Επίσκοπο Μεσαορίας Γρηγόριο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top