ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστάλθηκαν τα απεργιακά μέτρα στο Ιστοπαθολογικό Εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

Αναστάλθηκαν τα απεργιακά μέτρα στο Ιστοπαθολογικό Εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

Αναστολή των απεργιακών μέτρων που είχαν εξαγγείλει για τις 15 Φεβρουαρίου αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Ιστοπαθολογικό Εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, μετά την ενημέρωση της οποίας έτυχαν από τον ΟΚΥπΥ.

Την προηγούμενη εβδομάδα τα μέλη των κλάδων Νοσοκομειακών Εργαστηρίων της ΠΑΣΥΔΥ, της ΠΕΟ και της ΣΕΚ είχαν αποφασίσει ομόφωνα την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 15 Φεβρουαρίου, λόγω των πολλών και σοβαρών κινδύνων στους οποίους είναι εκτεθειμένοι στον χώρο εργασίας τους.

Σε ανακοίνωσή τους, οι συντεχνίες ΠΑΣΥΔΥ, ΠΕΟ, ΣΕΚ, αναφέρουν ότι στη γενική συνέλευση των εργαζομένων, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, οι εργαζόμενοι αξιολόγησαν την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τη γραπτή ενημέρωση που έλαβαν από τον ΟΚΥπΥ.

Σε γραπτή του παρέμβαση, ο ΟΚΥπΥ, είχε ενημερώσει ότι προχωρά σε τεχνική μελέτη με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης εντός μιας εβδομάδας, αλλά και στην αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης και στην εξεύρεση βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων λύσεων, για τις οποίες οι εργαζόμενοι θα τύχουν ενημέρωσης εντός 2 εβδομάδων.

Ως εκ τούτου, η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή των απεργιακών μέτρων.

"Ξεκαθαρίζουμε όμως πως η εν λόγω απόφαση των εργαζομένων είναι σε ισχύ για τις επόμενες 2 εβδομάδες ούτως ώστε να δοθεί χρόνος στον ΟΚΥπΥ να προχωρήσει σε τεχνική μελέτη, αλλά και ενημέρωση των εργαζομένων για τις ενέργειες που θα λάβει, ούτως ώστε τα όποια ζητήματα ασφάλειας και υγείας να επιλυθούν", αναφέρουν οι συντεχνίες, προειδοποιώντας ότι οι εργαζόμενοι "δεν θα ανεχθούν πρακτικές απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος και δεν θα επιτρέψουν αλλοίωση ή επέκταση των χρονοδιαγραμμάτων που έχει θέσει ο ΟΚΥπΥ γραπτώς" στην επιστολή του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top