ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστάλθηκαν τα απεργιακά μέτρα στο Ιστοπαθολογικό Εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

Αναστάλθηκαν τα απεργιακά μέτρα στο Ιστοπαθολογικό Εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

Αναστολή των απεργιακών μέτρων που είχαν εξαγγείλει για τις 15 Φεβρουαρίου αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Ιστοπαθολογικό Εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, μετά την ενημέρωση της οποίας έτυχαν από τον ΟΚΥπΥ.

Την προηγούμενη εβδομάδα τα μέλη των κλάδων Νοσοκομειακών Εργαστηρίων της ΠΑΣΥΔΥ, της ΠΕΟ και της ΣΕΚ είχαν αποφασίσει ομόφωνα την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 15 Φεβρουαρίου, λόγω των πολλών και σοβαρών κινδύνων στους οποίους είναι εκτεθειμένοι στον χώρο εργασίας τους.

Σε ανακοίνωσή τους, οι συντεχνίες ΠΑΣΥΔΥ, ΠΕΟ, ΣΕΚ, αναφέρουν ότι στη γενική συνέλευση των εργαζομένων, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, οι εργαζόμενοι αξιολόγησαν την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τη γραπτή ενημέρωση που έλαβαν από τον ΟΚΥπΥ.

Σε γραπτή του παρέμβαση, ο ΟΚΥπΥ, είχε ενημερώσει ότι προχωρά σε τεχνική μελέτη με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης εντός μιας εβδομάδας, αλλά και στην αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης και στην εξεύρεση βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων λύσεων, για τις οποίες οι εργαζόμενοι θα τύχουν ενημέρωσης εντός 2 εβδομάδων.

Ως εκ τούτου, η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή των απεργιακών μέτρων.

"Ξεκαθαρίζουμε όμως πως η εν λόγω απόφαση των εργαζομένων είναι σε ισχύ για τις επόμενες 2 εβδομάδες ούτως ώστε να δοθεί χρόνος στον ΟΚΥπΥ να προχωρήσει σε τεχνική μελέτη, αλλά και ενημέρωση των εργαζομένων για τις ενέργειες που θα λάβει, ούτως ώστε τα όποια ζητήματα ασφάλειας και υγείας να επιλυθούν", αναφέρουν οι συντεχνίες, προειδοποιώντας ότι οι εργαζόμενοι "δεν θα ανεχθούν πρακτικές απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος και δεν θα επιτρέψουν αλλοίωση ή επέκταση των χρονοδιαγραμμάτων που έχει θέσει ο ΟΚΥπΥ γραπτώς" στην επιστολή του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεοLIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top