ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015 συμμετέχει η Λευκωσία

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015 συμμετέχει η Λευκωσία

Η Λευκωσία, μαζί με περισσότερες από 2000 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, γιορτάζει αυτή την εβδομάδα, από 16 μέχρι 22 Σεπτεμβρίου, την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι εκδηλώσεις στη Λευκωσία κορυφώνονται το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου. Στις κυριότερες δραστηριότητες περιλαμβάνονται Ετήσιος ποδηλατικός γύρος Δήμων Μείζονος Λευκωσίας, Εκδηλώσεις «Πάω στην Πόλη Χωρίς Αυτοκίνητο», Δραστηριότητες για παιδιά, οδήγηση με ποδήλατο-ταξί, επιδείξεις ποδηλάτων και ενημέρωση για τις εναλλακτικές επιλογές διακίνησης στα αστικά κέντρα, την Τελετή απονομής βραβείων του διαδικτυακού διαγωνισμού της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και Συναυλία με τους Vanilla Soul και κλείσιμο εκδηλώσεων.

Το φετινό σύνθημα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας «Επιλέγω. Αλλάζω. Συνδυάζω.» έχει ως σκοπό να ενθαρρυνθούν οι άνθρωποι να σκέφτονται το εύρος των διαθέσιμων επιλογών για τη μετακίνησή τους και να επιλέγουν σωστά συνδυάζοντας διάφορους τρόπους μετακίνησης.

Έμφαση δίνεται στην αλλαγή συμπεριφοράς και συνηθειών με την επιλογή πιο βιώσιμων τρόπων μεταφοράς, όπως το περπάτημα, η ποδηλασία, οι δημόσιες συγκοινωνίες καθώς και η δυνατότητα συνδυασμού τους σε μια διαδρομή.

Κάνοντας έξυπνες επιλογές όσον αφορά στα μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιούμε, εξοικονομούμε χρήματα, βελτιώνουμε την υγεία μας και βοηθάμε το περιβάλλον.

Οι φετινές εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στη Λευκωσία διοργανώνονται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, το Δήμο Λευκωσίας, το Τμήμα Περιβάλλοντος, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας με τη συμβολή των Δήμων Μείζονος Λευκωσίας και της Πρεσβείας της Ολλανδίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top