Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015 συμμετέχει η Λευκωσία

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015 συμμετέχει η Λευκωσία

Η Λευκωσία, μαζί με περισσότερες από 2000 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, γιορτάζει αυτή την εβδομάδα, από 16 μέχρι 22 Σεπτεμβρίου, την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι εκδηλώσεις στη Λευκωσία κορυφώνονται το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου. Στις κυριότερες δραστηριότητες περιλαμβάνονται Ετήσιος ποδηλατικός γύρος Δήμων Μείζονος Λευκωσίας, Εκδηλώσεις «Πάω στην Πόλη Χωρίς Αυτοκίνητο», Δραστηριότητες για παιδιά, οδήγηση με ποδήλατο-ταξί, επιδείξεις ποδηλάτων και ενημέρωση για τις εναλλακτικές επιλογές διακίνησης στα αστικά κέντρα, την Τελετή απονομής βραβείων του διαδικτυακού διαγωνισμού της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και Συναυλία με τους Vanilla Soul και κλείσιμο εκδηλώσεων.

Το φετινό σύνθημα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας «Επιλέγω. Αλλάζω. Συνδυάζω.» έχει ως σκοπό να ενθαρρυνθούν οι άνθρωποι να σκέφτονται το εύρος των διαθέσιμων επιλογών για τη μετακίνησή τους και να επιλέγουν σωστά συνδυάζοντας διάφορους τρόπους μετακίνησης.

Έμφαση δίνεται στην αλλαγή συμπεριφοράς και συνηθειών με την επιλογή πιο βιώσιμων τρόπων μεταφοράς, όπως το περπάτημα, η ποδηλασία, οι δημόσιες συγκοινωνίες καθώς και η δυνατότητα συνδυασμού τους σε μια διαδρομή.

Κάνοντας έξυπνες επιλογές όσον αφορά στα μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιούμε, εξοικονομούμε χρήματα, βελτιώνουμε την υγεία μας και βοηθάμε το περιβάλλον.

Οι φετινές εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στη Λευκωσία διοργανώνονται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, το Δήμο Λευκωσίας, το Τμήμα Περιβάλλοντος, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας με τη συμβολή των Δήμων Μείζονος Λευκωσίας και της Πρεσβείας της Ολλανδίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Ισραήλ και Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιθέσεις στην όγδοη μέρα της σύγκρουσής τους, με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί.Ο Ιρανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε στη Γενεύη με τους ομολόγους του, της Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας και την κορυφαία διπλωμάτη της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ δήλωσαν ότι θέλουν να δουν τις συζητήσεις να συνεχίζονται και ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ. Η Τεχεράνη ζητά να σταματήσει πρώτα η επιθετικότητα του Ισραήλ.Ο Τραμπ δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «είναι δύσκολο να πούμε στο Ισραήλ να σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις ενώ κερδίζει». Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE