ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Άφησαν γάζα μέσα σε γυναίκα κατά την καισαρική τομή - Έπαθε διάτρηση εντέρου

Κρήτη: Άφησαν γάζα μέσα σε γυναίκα κατά την καισαρική τομή - Έπαθε διάτρηση εντέρου

Επί τρεις μήνες μετά την απόκτηση του δεύτερου παιδιού της, αυτή η γυναίκα από την Κρήτη είχε πόνους και πυρετό. Τελικά αποδείχθηκε ότι οι γιατροί είχαν αφήσει μία γάζα στο σώμα της κατά την καισαρική τομή, κάτι που είχε ως συνέπεια να υποστεί διάτρηση εντέρου και να καταλήξει στο χειρουργείο.

Η γυναίκα γέννησε με καισαρική τομή σε ιδιωτική κλινική του Ηρακλείου. Όταν επέστρεψε στο σπίτι της άρχισε να έχει πυρετό και πόνους. Πήρε αντιβίωση, αλλά οι πόνοι επέμεναν και έτσι υποβλήθηκε σε εξετάσεις που αποκάλυψαν τι είχε συμβεί. Τώρα, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ήδη έχει υποβληθεί σε μία χειρουργική επέμβαση, αλλά θα χρειαστεί και δεύτερη.

Τρεις μήνες μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της με καισαρική τομή- τον περασμένο Οκτώβριο- η γυναίκα επισκέφθηκε παθολόγο και από τις πρώτες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είχε φλεγμονή σε σημείο του εντέρου.

Ακολούθησε αξονική τομογραφία και μάλιστα υποβλήθηκε στην εξέταση δύο φορές επειδή «οι απεικονιστές δεν πίστευαν στα μάτια τους», σύμφωνα με τα όσα είπε η γυναίκα στο neakriti, περιγράφοντας την περιπέτεια στην οποία μπήκε εξαιτίας του ιατρικού λάθους.

Η δεύτερη εξέταση επιβεβαίωσε ότι υπήρχε ξένο σώμα εξωτερικά του εντέρου και πως ήταν γάζα. Αμέσως μετά, λέει η γυναίκα, πήγε στο μαιευτήριο- όπου επίσης εντοπίστηκε το ξένο σώμα μέσω ακτινογραφίας. «Μου ζήτησαν να πάω σπίτι και θα επικοινωνούσαν εκείνοι μαζί μου για το πότε θα με έβαζαν να το βγάλουμε, υποστηρίζοντας ότι είναι κάποια αιμοστατική γάζα ή σπόγγος που έπρεπε να διαλυθεί και δεν απορροφήθηκε», δήλωσε η γυναίκα.

Στο μεταξύ, βγήκε η γνωμάτευση της αξονικής, που έδειχνε ότι είχε διαβρωθεί το παχύ και το λεπτό έντερο. Τελικά, η γυναίκα πήγε στο ΠΑΓΝΗ που εφημέρευε την περασμένη Τετάρτη και οι γιατροί, βλέποντας τις εξετάσεις της, έκριναν ότι «πρέπει να μπω εσπευσμένα χειρουργείο γιατί η γάζα αυτή είχε πράγματι τρυπήσει το παχύ έντερο και είχε δημιουργήσει δύο τρύπες στο λεπτό».

Έτσι, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. «Το λεπτό έντερο αναστομώθηκε, ενώ το παχύ κόπηκε σε ένα μέρος του και βγήκε σε στομία, η οποία θα παραμείνει τουλάχιστον 8 εβδομάδες, οπότε θα γίνει δεύτερο χειρουργείο για την επανένωση του εντέρου», εξήγησε η γυναίκα. Μάλιστα, επεσήμανε ότι «αν το χειρουργείο δε γινόταν άμεσα, στην όποια αναβολή, θα μπορούσε να μην είχα προλάβει να έρθω».

Πηγή: lifo.gr/Με πληροφορίες από neakriti

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top